Skvelé predjedlo z lístkového cesta a kuracích pŕs: Bleskový recept na neskutočnú lahôdku!

Pripravte si doma nadýchané slané pečivo podľa nášho nenáročného receptu.

Chutné predjedlo: v hlavnej úlohe kuracie prsia a lístkové cesto.

 

 

Nenáročný recept z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes na chrumkavé slané pečivo.

...

Potrebujeme:

1

300 g lístkového cesta

150 g kuracích pŕs

100 g mozzarelly

200 g paradajkovej omáčky

1 vajce

5 g sezamových semienok

2

300 g lístkového cesta

50 g horčice

100 g nakladaných uhoriek

100 g čedaru

100 g slaniny

1 vajce

5 g maku

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na kocky.

Vložíme do nádoby od mixéra.

Postupne pridávame nastrúhanú mozzarellu.

Omáčku a zmes rozmixujeme.

 

 

Rozmixovanú zmes rozotrieme na polovicu lístkového cesta.

Cesta preložíme.

Na koncoch zatlačíme a nakrájame na štvorce.

 

 

Nakrájané cesto preložíme aj s papierom na pečenie na plech.

Pripravíme si aj druhé cesto:

lístkové cesto na polovicu potrieme horčicou.

 

 

Na horčicu naukladáme nakrájané uhorky.

Uložíme aj nastrúhaný syr a osmaženú slaninu.

Cesto prehneme, zložíme papier.

Zatlačíme okraje a nakrájame na štvorce.

 

 

Cesto preložíme na plech.

Potrieme žĺtkom, posypeme sezamom a druhé cesto makom.

Plech vložíme do rúry.

Pečieme 20 minút pri teplote 180°C.

 

 

Slané pečivo môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Bonus:

 

Potrebujeme:

250 g lístkového cesta

50 g masla

400 g kuracích pŕs

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

3 g soli

3 mletého čierneho korenia

3 g provensálskych byliniek

20 g petržlenovej vňate

50 g syra

1 žĺtok

Postup:

Lístkové cesto nakrájame na 6 častí.

Do panvice vložíme maslo, pridáme nakrájané kuracie prsia, zamiešame a smažíme.

 

Potom pridáme nakrájanú cibuľu, zamiešame.

Pridáme pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie, provensálske byliny, petržlenovú vňať a poriadne zamiešame.

Kuraciu zmes poukladáme na cesto, kraje zrolujeme, posypeme strúhaným syrom a potrieme žĺtkom.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 20 minút pri teplote 180°C.

Po vychladnutí môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay