Skvelá chuť: Tento recept zvládne pripraviť každý, kto má doma zemiaky a syr!

Pripravte si doma skvelé placky plnené zemiakovou kašou a syrom.

U nás ich väčšinou pripravujem na desiatu alebo sa skvelo hodia ako snack na výletoch, či túrach.

 

 

Výnimočný recept na plnené placky z youtube kanála Piekarnia Lesi.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 vajce

500 ml vody

1 ČL soli

2 PL rastlinného oleja

800 g hladkej múky

1 kg zemiakov

50 g masla

soľ a korenie podľa chuti

250 g syra

100 ml rastlinného oleja na potretie

50 ml rastlinného oleja na vysmážanie

Postup:

Do misky pridáme vajce a metličkou ho rozšľaháme.

Pridáme vodu a dôkladne premiešame.

 

 

Ďalej pridáme soľ, olej a zamiešame.

Postupne preosejeme múku, zamiešame a vymiesime cesto.

 

 

Cesto miesime na pomúčenom stole, kým nie je mäkké a hladké.

Potom ho preložíme do misky, prekryjeme a necháme 10 minút odpočívať.

 

 

V miske mixérom rozšľaháme uvarené zemiaky.

Pridáme zmäknuté maslo, soľ, korenie a vyšľaháme pyré.

 

 

Do taniera na hrubo nastrúhame syr.

Cesto vyložíme na pomúčený stôl, rozdelíme ho na 4 časti a ručne ušúľame.

 

 

Rukou cesto roztiahneme na pomúčenom stole a valčekom rozvaľkáme na tenký kruh.

Plát cesta namažeme olejom a zložíme do tvaru štvorca (viď video).

 

 

Na cesto nanesieme pyré, nastrúhaný syr a zložíme ho do štvorca (viď video).

Na panvici zohrejeme olej, vložíme placku a smažíme 4-6 minút na miernom ohni.

 

 

Potom placku otočíme, panvicu prekryjeme pokrievkou a smažíme ďalších  4-6 minút.

A môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay