Skutočne jemné cesto na palacinky!

Vynikajúce cesto na palacinky, na ktoré nedám dopustiť. Už som skúsila veľa receptov, ale vždy bolo buď veľmi husté, alebo sa palacinky trhali a nedali dobre piecť.

S týmto receptom sú perfektné – tenučké, jemné a absolútne fantastické.

Základným kameňom úspechu je obyčajná minerálka – treba ju pridať do cesta v tom správnom pomere s mliekom, aby vám vzniklo jedno fantasticky jemné a lahodné cesto, doslova ako pavučinka.

Potrebujeme:

300 ml perlivá minerálka

200 ml mlieko

...

soľ – štipka

1 PL oleja

2 ks vajcia

250 g hladká múka

Cukor podľa chuti – ja nepridávam

Palacinky sa dajú robiť sladké – napríklad plnené džemom alebo nutellou, alebo na studeno. Obe verzie sú vynikajúce.

Postup:

Najprv dáme do misky vajcia, vodu, soľ a mlieko.

Nakoniec pridáme aj olej.

Vymiešame mixérom.

Postupne pridávame múku za stáleho miešania.

Vymiešame jednotnú hmotu bez hrudiek.

Nezabudnite si múku pred prípravou preosiať.

Cesto necháme pred prípravou odležať asi 20 minút, mám skúsenosť, že palacinky sú vtedy najlepšie.

Na panvicu dáme pár kvapiek oleja.

Naberačkou dávkujeme cesto.

Pečieme z oboch strán dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay