O tomto recepte som sa dozvedel od svojho veľmi dobrého kamaráta.
Povedal mi, že miluje cibuľu v akejkoľvek forme a že ju nedávno začal pripravovať vo forme placiek, ktoré sú veľmi chutné.
Nakoniec som sa rozhodol, že tento pokrm vyskúšam aj ja.
Netradičný recept na mimoriadne chutné cibuľové placky z portálu retete-usoare.
Svoje rozhodnutie vyskúšať tento okúzľujúci recept vôbec neľutujem.
Vedzte, že som bol milo prekvapený ich chuťou.
A nielen ja, ale aj moja manželka a deti.
Chutné placky máte hotové za chvíľu a chutia božsky aj bez použitia mäsa.
Tento recept odporúčame aj vám!
Na prípravu placiek potrebujeme:
3 stredne veľké červené cibule
2 stredne veľké zemiaky
1 l vody
2 PL soli
500 ml sýtenej minerálnej vody
niekoľko vetvičiek petržlenovej vňate
3 vajcia
45 g kukuričnej múky
45 g hladkej múky
Podľa chuti:
sušený tymian
mletú červenú papriku
mleté čierne korenie
Na vysmážanie:
slnečnicový olej
Postup:
Cibuľu ošúpeme.
Nakrájame na polovičné alebo štvrtinové kolieska.
Vložíme do hlbokej misy a zalejeme vodou.
Pridáme soľ a minerálnu vodu.
Cibuľu dobre premiešame a necháme ju v miske.
Ošúpeme zemiaky.
Nastrúhame na strúhadle s veľkými otvormi.
Vytlačíme prebytočnú tekutinu.
Petržlenovú vňať nasekáme na jemno.
Z cibule scedíme tekutinu.
Vložíme ju do hlbokej misky.
Pridáme nastrúhané zemiaky a nasekanú petržlenovú vňať.
Potom pridáme kukuričnú a pšeničnú múku.
Dochutíme mletou paprikou, čiernym korením a tymianom.
Osolíme a zamiešame.
Zahrejeme panvicu s dostatočným množstvom oleja.
Pomocou varešky nanesieme zeleninovú zmes a vytvarujeme placky.
Smažíme z oboch strán do hneda.
Hotové placky uložíme na tanier vystlaný papierovou utierkou.
Takto sa zbavíme prebytočného oleja.
Hotový pokrm servírujeme s obľúbenou omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť!