Keďže sezóna cukiet je v plnom prúde, je najlepší čas vyskúšať s nimi tento rok niečo nové!
Dnes vám do pozornosti dávame skvelé cuketové fašírky, ktoré doplní aj mleté mäso. Takúto pochúťku si jednoducho nemôžete nechať ujsť!
Ingrediencie
- 300-400g akéhokoľvek mletého mäsa
- 1 cuketa strednej veľkosti
- 2 vajíčka
- 1-2 polievkové lyžice krupice
- ½ čajovej lyžičky soli
- Múka alebo strúhanka
- Čierne korenie + korenie podľa vašej chuti
- Olej na vyprážanie
Príprava
- Umytú cuketu nastrúhajte na strúhadle na hrubšie kúsky. V prípade, že je prezretejšia, zbavte sa aj jadierok a šupky.
- K cukete pridajte mleté mäso, vajíčka, krupicu, soľ, korenie a poriadne premiešajte. Nechajte odstáť asi 15 minút až kým krupica nenasiakne šťavu.
- S mokrými rukami tvarujte fašírky, každú obaľte v múke alebo strúhanke a vyprážajte na rozpálenom oleji do zlatista.
Mimochodom, tento recept ocenia aj tí, ktorí chcú schudnúť. Stačí si vybrať hovädrzie, kuracie alebo morčacie mäso a namiesto vyprážania na panvici piecť fašírky v rúre.
Dobrú chuť!