Keď zjete pistácie, škrupinky viac nevyhadzujte: Takto sa dajú použiť!

Väčšina ľudí po zjedení pistácií jednoducho škrupinky vyhodí.

Keď sa však dozviete, aké majú využitie, viac ich nevyhodíte.

Jednoduchý a rýchly postup, ktorý vás milo prekvapí.

 

 

...

Podľa youtube kanála Un jour Une recette sú škrupinky vhodné na ďalšie využitie, a to hneď dvoma spôsobmi.

Ani škrupinka nevyjde nazmar!

1. Recept

Potrebujeme:

 

 

zaváraninový pohár

škrupinky z pistácií

alkohol podľa vlastného výberu

 

 

Postup:

Naplňte pohár do 1/3 škrupinkami z pistácií.

Vezmite si alkohol podľa vlastného výberu a zalejte ním škrupinky v pohári.

Nechajte lúhovať 24 až 48 hodín.

Škrupinky sú plné chuti a veľmi rýchlo dodajú rumu výbornú chuť.

Tento ochutený rum je skvelý do koláčov.

2. Recept

 

 

Potrebujeme:

kryštálový cukor

škrupiny z pistácií

Postup:

Do pohára si nasypeme vrstvu cukru, pokryjeme vrstvou pistáciových šupiek a následne môžeme opäť zasypať cukrom.

Pretrepeme a necháme stáť aspoň 3 – 4 hodiny – škrupinky však môžeme nechať v cukre aj dlhšie.

Podobne ako rum, aj cukor získa skvelú chuť a vaše koláče, či dezerty budú ešte chutnejšie.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn