Škoricový sen s kyslou smotanou: Jeden neuveriteľne jemný a lahodný koláčik, ku kávičke ten najlepší!

Výborný koláčik, ktorý môžete urobiť v rôznych obmenách a s pudingom rôznych príchutí. Určite skúste, nebudete ľutovať. 

Výborný koláčik, ktorý môžete urobiť v rôznych obmenách a s pudingom rôznych príchutí.

Určite skúste, nebudete ľutovať.

 

 

Potrebujeme:

4 vajcia

20 dkg krupicového cukru

20 dkg hladkej múky

1 prášok do pečiva

1 dcl oleja

Na vrch:

 

 

1 l mlieka

3 vanilkové pudingy

5 PL cukru

Ďalej:

 

 

2 kyslé smotany + vanilkový cukor

1 šľahačková smotana v prášku (môžete vynechať)

Postup:

 

 

4 celé vajcia vyšľaháme s krupicovým cukrom, potom pridáme olej, múku s práškom do pečiva.

Vylejeme na vyšší plech vyložený papierom na pečenie.

Uvaríme puding: 1 l mlieka, 3 vanilkové pudingy, 5 PL cukru.

 

 

Ešte horúci puding nalejeme na cesto.

Zarovnáme stierkou a až teraz dáme všetko piecť na cca 20 -25 minút na 180 °C.

Krém:

Na upečený, len ľahko vychladnutý, múčnik navrstvíme krém.

2 kyslé smotany zmiešané s 2 vanilkovými cukrami a vyšľahanou šľahačkou v prášku (šľahačku môžete vynechať, ak nemáte).

 

 

Hojne posypeme škoricou a môžeme podávať.

Poznámka, koláčik sa dá robiť aj tak, že na neupečené cesto navrstvíte len 1/2 pudingu a zvyšok až po upečení (môžete do neho prišľahať aj kocku masla), pudingová vrstva potom bude na koláčiku pekne vystupovať. :-)

foto: reprofoto Pinterest

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Dnes najobľúbenejšie