Škoricové jednohubky a medvedie labky podľa receptu od babičky: Toto fantastické pečivo u nás vianoce nemôže chýbať!

Tento recept sa v našej rodine dedí z generácie na genráciu a vianoce bez tejto pochúťky si ani nevieme predstaviť.

Potrebujeme:

200 g hladká múka

100 g polohrubá múka

250 g maslo

30 g kakao

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g mleté lieskové orechy

2 ks žĺtky

trochu škorice

trochu mleté klinčeky (nemusí byť)

100 g práškový cukor

trochu citrónová kôra

Postup:

 

Zo všetkých prísad vypracujeme jednotné cesto.

Nechajte guličku cesta vo fólii minimálne celú noc v chladničke a potom plníme suché formičky, ktoré dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.


Pečieme pri teplote 160 stupňov asi 10 minút (sledujeme).

Tieto sa vždy podarí, pekne sa vyklopí.

Recept mám ešte po mojej babičke, ktorá formičky v žiadnom prípade nemastila a ani nesypala múkou.

Foto: pixabay