Škoricové valčeky ako dych: Z tohoto cesta už robím všetky buchty aj kysnuté koláče!

2961 0

Vynikajúce škoricové pečivo, ktoré jednoducho musíte vyskúšať – recept pani Ľubice, inšpirovaný postupom z youtube.

Potrebujeme:

200 ml mlieka

20 g droždia

90 g Kr. cukru

400 g hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

50 g masla

30 g oleja

2 ks vajcia

štipka soli

Na plnenie:

4 ks škoricový cukor

50 g masla

Na potretie:

rozšľahaný žĺtok

Na potretie po upečení:

Maslo

Voliteľné:

Mak na posypanie

Nasekané orechy do náplne

Postup:

Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a necháme vzísť kvások.

Ku kvásku pridáme múku, rozohriate maslo, olej, vajce a soľ a vypracujeme hladké pružné cesto.

Ľahko poprášime múkou a necháme kysnúť, kým nezdvojnásobí objem.

Vykysnuté cesto rozdelíme na 10-12 kúskov. Z každého kúsku urobíme valček, potrieme náplňou, okraje zložíme a zrolujeme na tvar valčeka.

Na náplň si zmiešame roztopené maslo so škoricovými cukrami. Podľa chuti môžeme pridať aj nasekané orechy.

Valčeky naložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme ešte pol hodiny kysnúť a potom potrieme rozšľahým žĺtkom a upečieme pri 200 ° C. Ja som valčeky aj posypala makom.

Upečené valčeky ihneď potierame maslom.

Témy:


Pridajte svoj komentár