Škoricové slimáky, ktoré nekysnú a pečú sa len 12 minút: Ideálna rýchla maškrta ku kávičke!

424

Vynikajúci recept od pani Ľubice, ktorá sa neváhala podeliť aj s nami. Recept, ktorý si môžete pripraviť kedykoľvek naň dostanete chuť. A viete, čo najlepšie, tieto škoricové slimáky nekysnú a prirpavíte ich za pár minút.

Potrebujeme:

Cesto:

300 g pšeničnej múky (50:50 polohrubá a hladká múka)

140 g kefíru

60 g oleja

90 g kr. cukru

1/2 lyžičky prášku do pečiva

1/2 lyžičky soli

Plnka:

40 g kr. cukru

1 PL škorice

Postup:

Najskôr si v miske zmiešame kefír s cukor. Dôkladne premiešame tak, aby sa cukor rozpustil. Je dôležité tento krok dodržať, aby bolo cesto dokonale hladké.

V samostatnej miske si zmiešame obe múky (nie je potrebné ich preosievať).

K múkam pridáme soľ a prášok do pečiva, premiešame.

K sypkým prísadam pridáme kefírovú zmes. Najskôr zmiešame a potom na pomúčenej doske prepracujeme tak, aby nám vzniklo jednotné a pružné cesto.

Cesto si rozvaľkáme na plát.

Plát by mal hrúbku asi 4 mm.

Na posýpku si v miske zmiešame cukor a škoricu, napsypeme na cesto.

Cesto pevne rozlujeme a nakrájame na pásiky.

Ukladáme na plech vymastený, alebo vyložený papierom na pečenie.

Pečieme cca 12- 15 minút na 200 stupňov C.

Upečené kolieska môžeme potrieť rozpusteným maslom.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár