Vynikajúce trvanlivé pečivo z rýchleho cesta bez vajec.
Potrebujeme:
300 gramov hl. múky;
120 gramov kefíru;
100 gramov masla;
90 – 100 gramov kr. cukru;
0,5 lyžičky sóda bikarbóna;
0,5 lyžičky soli;
Na náplň:
30 – 50 gramov kr. cukru na plnenie;
1 polievková lyžica škorica;
30 až 50 gramov roztopeného masla.
Postup:
Múku spojíme s nakrájaným maslom a vypracujeme drobivú zmes. Kefír zmiešame so sódou, cukrom a soľou. Obe hmoty premiešame.
Vypracujeme jednotné cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme.
Na cesto natrieme maslo a posypeme ho zmesu cukru a škorice.
Zrolujeme a nakrájame na pásiky.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 20-25 stupňov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)