plny-hrniec_transparent_negativ.png

Škoricové slimáky z rýchleho cesta, ktoré vydržia celý týždeň: Neopísateľne chutné pečivo bez kysnutia, hneď hotové!

Vynikajúce trvanlivé pečivo z rýchleho cesta bez vajec.

Vynikajúce trvanlivé pečivo z rýchleho cesta bez vajec.

Potrebujeme:

300 gramov hl. múky;
120 gramov kefíru;
100 gramov masla;
90 – 100 gramov kr. cukru;
0,5 lyžičky sóda bikarbóna;
0,5 lyžičky soli;

Na náplň:

30 – 50 gramov kr. cukru na plnenie;
1 polievková lyžica škorica;
30 až 50 gramov roztopeného masla.

Postup:

Múku spojíme s nakrájaným maslom a vypracujeme drobivú zmes. Kefír zmiešame so sódou, cukrom a soľou. Obe hmoty premiešame.

Vypracujeme jednotné cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme.

Na cesto natrieme maslo a posypeme ho zmesu cukru a škorice.

Zrolujeme a nakrájame na pásiky.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 20-25 stupňov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes