Výborný dezert, ktorý poteší každého maškrtníka. Slimáčiky sú jemné a mäkučké aj na druhý a tretí deň.
Potrebujeme:
700 g múka hladká (môže byť aj špaldová)
2 lyžice cukor trstinový
3 dcl mlieko vlažné
2 ks vajcia
1/2 lyžičky
soľ
2/3 kocky droždie čerstvé
150 g maslo rozpustené
Plnka:
150 g maslo rozpustené
100 g cukor trstinový
2 lyžice škorica mletá
1 lyžica kakaový prášok
Poleva:
1 bal. vanilkového pudingu
300 ml mlieka
4 lyžice cukru
Pár kvapiek vanilkovej arómy
Postup:
Pripravíme suroviny, aby mali rovnakú teplotu. Zo surovín vymiešame pružné nelepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť, keď nám cesto pomaly začne vyliezať z misky, tak ho preložíme na dosku. Maslo necháme úplne zmäknúť a doňho zamiešame škoricu, kakao, cukor. Cesto rozvaľkáme a natrieme plnkou. Zrolujeme, a nakrájame na 5 cm kolieska. Kolieska naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte chvíľu podkysnúť. Kolieska vložíme do vyhriatej rúry, po 20 minútach sú krásne upečené.
Keď sú slimáky upečené, prelejme ich pudingom uvareným z mlieka, pudingového prášku a cukru. Nakoniec môžeme ešte posypať práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)