Škoricové slimáky s vanilkovou polevou: Neopísateľne chutné pečivo, mäkučké sú aj na dvoch dňoch!

Výborný dezert, ktorý poteší každého maškrtníka. Slimáčiky sú jemné a mäkučké aj na druhý deň.

Výborný dezert, ktorý poteší každého maškrtníka. Slimáčiky sú jemné a mäkučké aj na druhý a tretí deň.

Potrebujeme:

700 g múka hladká (môže byť aj špaldová)

2 lyžice cukor trstinový

3 dcl mlieko vlažné

2 ks vajcia

1/2 lyžičky

...

soľ

2/3 kocky droždie čerstvé

150 g maslo rozpustené

Plnka:

150 g maslo rozpustené

100 g cukor trstinový

2 lyžice škorica mletá

1 lyžica kakaový prášok

Poleva:

1 bal. vanilkového pudingu

300 ml mlieka

4 lyžice cukru

Pár kvapiek vanilkovej arómy

Postup:

Pripravíme suroviny, aby mali rovnakú teplotu. Zo surovín vymiešame pružné nelepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť, keď nám cesto pomaly začne vyliezať z misky, tak ho preložíme na dosku. Maslo necháme úplne zmäknúť a doňho zamiešame škoricu, kakao, cukor. Cesto rozvaľkáme a natrieme plnkou. Zrolujeme, a nakrájame na 5 cm kolieska. Kolieska naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte chvíľu podkysnúť. Kolieska vložíme do vyhriatej rúry, po 20 minútach sú krásne upečené.

Keď sú slimáky upečené, prelejme ich pudingom uvareným z mlieka, pudingového prášku a cukru. Nakoniec môžeme ešte posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)