plny-hrniec_transparent_negativ.png

EXTRA chutné škoricové slimáky s jablkovou plnkou: Originál podľa babičkinho receptu – najlepšie pečivo pod slnkom!

Výborné jablkové pečivo s vôňou škorice a úžasnou chuťou.

Tento recept si určite zamilujete.

 

 

Recept sme našli na stránke Einfache Rezepte.

Potrebujeme:

20 g čerstvého droždia

3 lyžice hladkej múky

500 g hladkej múky

300 ml mlieka

1 polievková lyžica kr. cukru

45 g kukuričného škrobu

12 g vanilkového cukru

štipka soli

1 vajce

Ďalej:

olej

2-3 jablká

1 polievková lyžica škorice

70 g masla

150 g hnedého cukru

Rozmery pekáča: 27 cm x 22 cm.

Postup:

Najskôr si pripravíme kvások.

V teplom mlieku rozpustíme droždie, cukor a 3 lyžice múky.

 

 

Prikryjeme a necháme 10 minút nakysnúť.

Do kvásku pridáme vajce a kukuričný škrob.

Pridáme múku, štipku soli a vypracujeme jednotné cesto.

Necháme prikryté podkysnúť po dobu 30 minút.

 

 

Medzitým si očistíme a na plátky nakrájame jablká.

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto.

Nakrájame na pásiky.

Potrieme zmäknutým maslom a posypeme hnedým cukrom.

Tiež posypeme škoricou a na každý pásik ukladáme plátky jabĺk.

 

 

Zrolujeme, vďaka čomu nám vzniknú slimáky.

Misu vymastíme olejom a uložíme do nej slimáky.

Pečieme pri teplote 180°C  25 minút.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes