Školská kuchárka prezradila, ako pripraviť DOKONALÉ mleté mäso, ktoré zaručene nebude suché: 2 prísady menia všetko!

Fašírky, sekaná, alebo plnka, či omáčka z mletého mäsa.

Nie vždy sa tieto pokrmy vydaria podľa našich predstáv.

 

 

Najmä v prípade fašírok a sekanej sa často stáva, že mäso je vysušené a nie také jemné a vláčne, ako by sme chceli.

Školská kuchárka, ktorá si v kuchyni odvarila viac, ako 40 rokov má svoje overené finty a vychytávky.

A tie platia aj v prípade mletého mäsa.

 

 

Aby sa vám nikdy nestalo, že mäso bude vysušené alebo príliš tuhé, pridajte dve prísady – nastrúhanú cuketu a perlivú vodu. Pridajte ich do hmoty k mletému mäsu a výsledok prekoná vaše očakávania.

Recept na najlepšie fašírky podľa kuchárky

 

 

Potrebujeme:

asi 1 kg mletého mäsa, najlepšie bravčového

1 starý rožok namočený v mlieku

250 g cukety

2 malé vajíčka

1 cibuľa

soľ

korenie

granulovaný cesnak

sladká paprika

strúhanka

trochu sýtenej vody

olej na vyprážanie

voliteľné:

lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Postup:

 

 

Cuketu nastrúhame a dáme do misky.

Jemneosolíme, aby pustila vodu.

Potom ju dôkladne scedíme.

 

 

Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na troche oleja.

Mleté mäso a chlieb vytlačený z mlieka dáme do misky.

 

 

Pridajte cibuľu, cuketu, vajcia a korenie, ak používate petržlenovú vňať.

Začnite miesiť.

Keď sa suroviny spoja, do mäsovej hmoty pridáme perlivú vodu (cca 150 ml) a poriadne ju „vmasírujeme“ do mäsa.

Nakoniec celú hmotu premiešame zdola nahor, aby sa prevzdušnila.

 

 

Mäso vytvarujeme mokrými rukami do tvaru fašírok ktoré potom dôkladne obalíme v strúhanke a uhladíme z každej strany, aby sa strúhanka prilepila na mäso.

Pripravte si panvicu a zohrejte v nej olej.

 

 

Ešte lepšie je na vyprážanie použiť bravčovú masť.

Kotlety opekáme na miernom výkone horáka, kým nie sú z oboch strán zlatisté.

Podávajte s obľúbenými zálievkami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie