Fašírky z mletého mäsa sú obľúbenou klasikou na našich stoloch. Ako však pripraviť mleté mäso, aby nebolo suché, ale šťavnaté a jemné?
Prezradíme vám tajomstvo zo školskej jedálne. Táto metóda naozaj funguje.
Nenáročný recept na lahodné fašírky z portálu haps.
Potrebujeme:
cca 1 kg mletého mäsa, najlepšie bravčového
1 rožok
250 g cukety
2 malé vajíčka
1 cibuľu
soľ
mleté čierne korenie
granulovaný cesnak
mletú sladkú papriku
chlebové omrvinky
cca 150 ml perlivej vody
rastlinný olej na vysmážanie
1 PL nasekanej petržlenovej vňate (voliteľné)
strúhanku
Postup:
Cuketu nastrúhame a pridáme do misky.
Jemne ju osolíme a necháme odstáť.
Z cukety vytlačíme prebytočnú šťavu.
Cibuľu nakrájame na malé kocky a osmažíme na troche oleja.
Starší rožok namočíme do mlieka.
Potom z neho vyžmýkame mlieko a pridáme do misky s mletým mäsom.
Pridáme osmaženú cibuľu.
Ďalej pridáme cuketu, vajcia, korenie a petržlenovú vňať.
Zmes dôkladne vymiesime.
Keď sa suroviny spoja, do mäsovej hmoty pridáme perlivú vodu a votrieme do mäsa.
Nakoniec hmotu poklepeme, aby sa prevetrala.
Mäso navlhčenými rukami vytvarujeme na fašírky, ktoré potom vyvaľkáme v strúhanke.
Uhladíme z každej strany, aby sa strúhanka prilepila na mäsovú zmes.
Pripravíme si panvicu a rozohrejeme na nej olej.
Fašírky opekáme na miernom ohni, kým nie sú z oboch strán do zlatista.
Servírujeme s obľúbenými prílohami.
Dobrú chuť!