Školská kuchárka mi poradila ako pripraviť mleté mäso, aby NIKDY nebolo suché: PRIDAJTE tieto 2 prísady a máte vyhraté!

Fašírky z mletého mäsa sú obľúbenou klasikou na našich stoloch. Ako však pripraviť mleté mäso, aby nebolo suché, ale šťavnaté a jemné?

Prezradíme vám tajomstvo zo školskej jedálne. Táto metóda naozaj funguje.

 

 

Nenáročný recept na lahodné fašírky z portálu haps.

...

Potrebujeme:

cca 1 kg mletého mäsa, najlepšie bravčového

1 rožok

250 g cukety

2 malé vajíčka

1 cibuľu

soľ

mleté čierne korenie

granulovaný cesnak

mletú sladkú papriku

chlebové omrvinky

cca 150 ml perlivej vody

rastlinný olej na vysmážanie

1 PL nasekanej petržlenovej vňate (voliteľné)

strúhanku

Postup:

Cuketu nastrúhame a pridáme do misky.

Jemne ju osolíme a necháme odstáť.

 

 

Z cukety vytlačíme prebytočnú šťavu.

Cibuľu nakrájame na malé kocky a osmažíme na troche oleja.

 

 

Starší rožok namočíme do mlieka.

Potom z neho vyžmýkame mlieko a pridáme do misky s mletým mäsom.

 

 

Pridáme osmaženú cibuľu.

Ďalej pridáme cuketu, vajcia, korenie a petržlenovú vňať.

 

 

Zmes dôkladne vymiesime.

Keď sa suroviny spoja, do mäsovej hmoty pridáme perlivú vodu a votrieme do mäsa.

 

 

Nakoniec hmotu poklepeme, aby sa prevetrala.

Mäso navlhčenými rukami vytvarujeme na fašírky, ktoré potom vyvaľkáme v strúhanke.

 

 

Uhladíme z každej strany, aby sa strúhanka prilepila na mäsovú zmes.

Pripravíme si panvicu a rozohrejeme na nej olej.

 

 

Fašírky opekáme na miernom ohni, kým nie sú z oboch strán do zlatista.

Servírujeme s obľúbenými prílohami.

 

 

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay