TOP pochúťka z medvedieho cesnaku: Vyskúšajte „skladaný“ chlebík!

Každý si môže odtrhnúť svoj kúsok. Tento chlebík je fantastický a keď zrovna nie je sezóna medvedieho cesnaku, môžete ho pripraviť napríklad so zelenou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťou.

Každý si môže odtrhnúť svoj kúsok. Tento chlebík je fantastický a keď zrovna nie je sezóna medvedieho cesnaku, môžete ho pripraviť napríklad so zelenou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťou.

Potrebujeme:

600 g chlebovej múky

200 g vlažnej vody

100 g mlieka

1 kocku droždia

½ lyžičky cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 a ½ lyžičky soli

50 g olivového oleja

Náplň:

Hrsť lístkov medvedieho cesnaku nasekaných najemno

120 g zmäknutého masla

Štipku soli

Mozzarellu nakrájanú na plátky

Olivový olej na potretie

Postup:

Všetky prísady na cesto zmiešame a necháme kysnúť 15 minút. Potom cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rovaľkáme na plát – veľký približne ako plech na pečenie.

V miske zmiešame zmäknuté maslo, cesnak a soľ – túto zmes natrieme na cesto.

Cesto narežmeme na 5 cm široké pásy a tie začneme skladať ako harmoniku. Potom takto zložené pásy naskladáme tesne vedľa seba do maslom vymastenej zapekacej misy.

Plátky mozzarelly vložíme do záhybov (stačí nepravidelne, len na niektoré miesta). Cesto pokvapkáme olivovým olejom a necháme 10 minút odpočívať.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 20-30 minút.

Po 15 minútach pečenia potrieme ďalším olivovým olejom.

Poznámka: Všetky prísady na cesto som vážila, preto je aj tekutina uvedená v gramoch.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ahealthylove