plny-hrniec_transparent_negativ.png

Prečo som tento jednoduchý recept nepripravil už skôr: Pečivo zo skladaného plneného chrumkavého cesta!

Pripravte si lahodné turecké plnené pečivo podľa nášho nenáročného receptu.

Prvý pokus mi vyšiel na jednotku a odvety ho pripravujem takmer na pravidelnej báze.

 

 

Jednoduchý recept na plnené pečivo z youtube kanála Zelihanın Tatlı tuzlu tarifleri.

Potrebujeme:

Na cesto:

400 ml mlieka

98 g bieleho jogurtu

1 balenie prášku do pečiva (10 g)

1 ČL soli

500 g pšeničnej hladkej múky

Na potretie cesta:

200 g masla

Na plnku:

100 g feta syra

50 g syra čedar

Na potretie:

1 žĺtok

Postup:

Do misky nalejeme mlieko.

Potom pridáme jogurt, prášok do pečiva a špachtľou premiešame.

 

 

Ďalej pridáme soľ, múku a premiešame.

Rukami vymiesime vláčne nelepivé cesto.

 

 

Vymiesené cesto rozdelíme na 8 častí, z ktorých ušúľame guľky.

Cesto rozvaľkáme na pomúčenom stole na kruh s priemerom 20-25 cm.

 

 

Cesto potrieme roztopeným maslom, prehneme a každú vrstvu natrieme (viď video).

Zložené cesto zatiaľ odložíme na bok.

 

 

Rozvaľkáme ďalšiu časť cesta, potrieme maslom a do stredu vložíme preložené cesto.

Kruh cesta preložíme a potierame (viď video).

 

 

Ďalšie cesto pripravíme rovnakým spôsobom.

Hotové cesto preložíme na tanier, prekryjeme fóliou.

Necháme 30 minút odpočívať.

 

 

Cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a do stredu poukladáme nastrúhaný čedar a feta syr.

Potom cesto preložíme na polovice, otočíme a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

To isté spravíme aj s ostatným cestom.

Vrch potrieme žĺtkom a nožíkom spravíme jemné zárezy (viď video).

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme 30-35 minút.

Do hneda upečené chrumkavé pečivo môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes