Skalické kuriatko na kyslej kapuste: Dokonalá rýchlovka starých materí, ktorú pripravíte len z 3 prísad!

Perfektný obed len z 3 prísad - skúste, nebudete ľutovať.

Perfektný obed len z 3 prísad – skúste, nebudete ľutovať. Recept mojej starkej zo skalice, kde je kyslá kapusta k dispozícii 365 dní v roku. Recept som už dlho nerobila, priznám sa, pripomenula mi ho pani Miška Mašná, ktorá ho uverejnila v skupine o varení. Týmto jej ďakujem a naozaj odporúčam všetkým, aby to skúsili. Ako napísala Miška, je to skutočne lenivé jedlo a veľmi, veľmi dobré! :-)

Potrebujeme:

2 kuracie stehná (celé) – môžete použiť ľubovoľný počet stehienok, aj celé kuriatko, len potom upravte zvyšné prísady)

Kyslá kapusta – asi 500 g na 2 stehienka (dávam od oka)

Zemiaky asi 500 g (opäť na 2 stehienka)

Postup:

Pripravíme si zapekaciu misu a na jej dno navrstvíme kapustu. Netreba mastiť, kapusta naozaj počas pečenia pustí dosť šťavy.Na kapustu rozložíme kolieska osolených zemiakov a nakoniec stehienka (ochutíte podľa chuti – stačí len soľ, korenie, prípadne aj grilovacie korenie, je to na vás).

V rúre  na 200 stupňov pečieme prikryté 35 minút, potom odokryjemea pečieme ešte 20 minút.

...

Hotovo, podávame! :-)

prajeme vám dobrú chuť: :-)

Foto: facebook/ Miška Mašná