plny-hrniec_transparent_negativ.png

Skalické kuriatko na kyslej kapuste: Dokonalá rýchlovka starých materí, ktorú pripravíte len z 3 prísad!

Perfektný obed len z 3 prísad - skúste, nebudete ľutovať.

Perfektný obed len z 3 prísad – skúste, nebudete ľutovať.

 

 

Recept mojej starkej zo skalice, kde je kyslá kapusta k dispozícii 365 dní v roku.

Recept som už dlho nerobila, priznám sa, pripomenula mi ho pani Miška Mašná, ktorá ho uverejnila v skupine o varení.

Týmto jej ďakujem a naozaj odporúčam všetkým, aby to skúsili.

 

 

Ako napísala Miška, je to skutočne lenivé jedlo a veľmi, veľmi dobré! :-)

Potrebujeme:

2 kuracie stehná (celé) – môžete použiť ľubovoľný počet stehienok, aj celé kuriatko, len potom upravte zvyšné prísady)

Kyslá kapusta – asi 500 g na 2 stehienka (dávam od oka)

Zemiaky asi 500 g (opäť na 2 stehienka)

Voliteľné a podľa chut:

 

 

Soľ

Koreniny

Bylinky

Grilovacie korenie

Korenie na pečené kurča

Postup:

Pripravíme si zapekaciu misu.

 

 

Na jej dno navrstvíme kapustu.

Ak je treba, kapustu môžete vopred prepláchnuť a prípadne aj nakrájať na menšie časti.

Netreba mastiť, kapusta naozaj počas pečenia pustí dosť šťavy.

 

 

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska.

Na kapustu rozložíme kolieska osolených zemiakov.

A nakoniec uložíme stehienka.

 

 

Stehienka ochutíte podľa chuti.

Za mňa stačí len soľ, korenie, prípadne aj grilovacie korenie, je to na vás.

V rúre  na 200 stupňov pečieme prikryté 35 minút.

 

 

Potom odokryjemea pečieme ešte 20 minút.

Hotovo, podávame! :-)

prajeme vám dobrú chuť: :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes