plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mám recept na EXTRA rýchle a chutné šišky z tvarohu: Pripravíte ich LEN za 10 minút bez toho, aby ste sa dotkli cesta!

Som si istý, že všetci milujeme dve veci: jednoduché, rýchle a lacné recepty a šišky.

 

 

Dnes máme pre vás najjednoduchší recept na šišky z lyžičky.

Sú jemné, nadýchané a hlavne – hotové sú za štvrťhodinku.

Základom je vybrať si ten správny tvaroh – to je základ ich božskej chuti.

 

 

 

Potrebujeme:

500 g tučného tvarohu

cca 350 g pšeničnej hladkej múky

1 celé vajce

2 žĺtky

5 lyžíc kyslej smotany

1/3 šálky cukru

2 vrchovaté lyžičky vanilkového cukru

2 ploché čajové lyžičky sódy

tuk na vyprážanie:

olej alebo masť

 

 

na posypanie:

práškový cukor

Postup:

 

 

Najprv sa uistite, že všetky ingrediencie majú izbovú teplotu.

Tvaroh dáme do misky.

Dôkladne ho roztlačíme vidličkou.

 

 

Pridáme vajce a žĺtky, oba cukry a všetko spolu premiešame.

Môžete použiť mixér.

Potom preosejeme múku.

 

 

Pridáme sódu bikarbónu a opäť vymiešame na hladké cesto bez hrudiek.

Pripravte si panvicu alebo hrniec.

Zohrejte v nej tuk na vyprážanie.

 

 

Potom pomocou lyžice naberajte cesto na šišky.

A len ho posúvajte do panvice druhou lyžicou namočenou v oleji.

 

 

Smažte syrové šišky, kým nedosiahnu chutnú svetlohnedú farbu.

Vyprážané šišky vyberte dierovanou lyžicou z tuku a uložte ich na papierovú utierku, aby odsal prebytočný tuk.

 

 

Keď mierne vychladnú, posypeme ich práškovým cukrom.

Prajmeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes