plny-hrniec_transparent_negativ.png

VEZMEM 1 JOGURT a za 15 minút mám takúto pochúťka na stole: Najrýchlejšie jemné šišky bez kysnutia!

Vynikajúce šišky bez kysnutia z bieleho jogurtu, ktoré pripravíte za minútku a sú naozaj fantastické!

Vynikajúce šišky bez kysnutia z bieleho jogurtu, ktoré pripravíte za minútku a sú naozaj fantastické!

Potrebujeme:

2 ks vajce

3 plné polievkové lyžice trstinového (kryštálového) cukru

1 ks vanilínový cukor

1 ks hustý biely jogurt (150 g)

štipka soli

rum (podľa chuti)

nastrúhaná citrónová kôra (podľa chuti)

1 ks prášok do pečiva

2 tégliky (od 150 g jogurtu) hladkej múky

hrozienka (nemusia byť)

na vyprážanie:

rastlinný olej (podľa potreby)

na obaľovanie:

práškový cukor

Postup:

Najprv vyšľaháme (pomôžeme si robotom) vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do penista.

Trvá to zopár minút. K vaječnej pene ďalej pridáme hustý biely jogurt, štipku soli, rum a čerstvú nastrúhanú citrónovú kôru podľa chuti.

Nakoniec k hmote prišľaháme prášok do pečiva a hladkú špaldovú (hladkú) múku.

Vznikne vláčne jogurtové cesto. Nakoniec zapracujeme hrozienka.

Hotové nekysnuté cesto necháme odpočinúť 5 minút. Pripravíme si väčší hrniec. Do hrnca nalejeme olej (3 cm), šišky musia plávať.

Malou lyžičkou ukladáme kôpky, ktoré vyprážame z oboch strán.

Akonáhle budú šišky zlatistej farby, vyberieme ich na papierový obrúsok, aby sme odstránili prebytočný tuk.

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes