Vynikajúce šišky bez kysnutia z bieleho jogurtu, ktoré pripravíte za minútku a sú naozaj fantastické!
Potrebujeme:
2 ks vajce
3 plné polievkové lyžice trstinového (kryštálového) cukru
1 ks vanilínový cukor
1 ks hustý biely jogurt (150 g)
štipka soli
rum (podľa chuti)
nastrúhaná citrónová kôra (podľa chuti)
1 ks prášok do pečiva
2 tégliky (od 150 g jogurtu) hladkej múky
hrozienka (nemusia byť)
na vyprážanie:
rastlinný olej (podľa potreby)
na obaľovanie:
práškový cukor
Postup:
Najprv vyšľaháme (pomôžeme si robotom) vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do penista.
Trvá to zopár minút. K vaječnej pene ďalej pridáme hustý biely jogurt, štipku soli, rum a čerstvú nastrúhanú citrónovú kôru podľa chuti.
Nakoniec k hmote prišľaháme prášok do pečiva a hladkú špaldovú (hladkú) múku.
Vznikne vláčne jogurtové cesto. Nakoniec zapracujeme hrozienka.
Hotové nekysnuté cesto necháme odpočinúť 5 minút. Pripravíme si väčší hrniec. Do hrnca nalejeme olej (3 cm), šišky musia plávať.
Malou lyžičkou ukladáme kôpky, ktoré vyprážame z oboch strán.
Akonáhle budú šišky zlatistej farby, vyberieme ich na papierový obrúsok, aby sme odstránili prebytočný tuk.