Najchutnejšie šišky z jogurtu, ktoré nekysnú: Bez rúry, rýchly a jednoduchý dezert!

Fantastické vysmážané jablkové guľky, ktoré máte pripravené za chvíľku.

Túto lahôdku pripravujem mojim deťom pravidelne, pretože si ju veľmi obľúbili.

 

 

Lahodný jablkový dezert podľa jednoduchého receptu z youtube kanála dolci ricette.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 jablko

350 g hladkej múky

125 g jogurtu s citrónovou príchuťou

2 vajcia

3 PL kryštálového cukru

štipku soli

2 PL rastlinného oleja

10 g prášku do pečiva

sušené hrozienka

Postup:

 

 

Na začiatku ošúpeme jablko.

Zbavíme ho jadierok a nakrájame na malé kocky.

Do väčšej misky pridáme vajcia, cukor, soľ.

Metličkou poriadne zamiešame.

 

 

Za neustáleho miešania pridáme do zmesi olej.

Potom pridáme jogurt.

Dôkladne zamiešame.

 

 

Potom do zmesi pridáme nakrájané jablká.

Pridáme aj hrozienka.

Všetko spolu špachtľou premiešame.

Do zmesi nasypeme múku a prášok do pečiva.

Miešame, kým nám nevznikne hustá hmota.

 

 

 

Z cesta ušúľame guľky.

Poukladáme ich na pomúčenú podložku.

Guľky dáme smažiť na panvicu v horúcom oleji.

Dajú sa piecť aj v rúre pri teplote 180°C 20-25 minút.

 

 

Guľky smažíme z oboch strán do hneda.

Po vysmažení namočíme guľky do cukru a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay