Geniálne 10-minútové šišky s citrónovým krémom: Nepotrebujú kysnúť, stačí len zamiešať vareškou a upiecť (RECEPT)

Šišky veľmi milujeme, ale nie vždy máme čas na miesenie a kysnutie, práve vtedy sa hodí tento úžasný a rýchly recept. Úžasne chutné a naozaj veľmi jednoduché. Vyskúšajte vynikajúci recept pani Danice.

Potrebujeme:

2,5 hrnčeka múky (2,5 dl).

2 vajcia,

1 prášok do pečiva,

300 g kyslej smotany alebo jogurtu,

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3-4 lyžice cukru (vanilka),

štipka soli.

Postup:

Nachystáme si všetky prísady a jednoducho ich vymiešame dohladka.

Keď je cesto hladké, môžeme sa pustiť do prípravy šišiek.

Na panvici zahrejeme olej.

Na nie príliš horúcom vyprážame dozlatista a postupujeme nasledovne:

z cesta dávkujeme na panvicu šišky pomocou lyžice. Je dôležité, aby panvica nebola preplnená, pretože šišky sa počas pečenia nafúknu a ak je na panvici dostatok miesta, otočia sa samé.

Na citrónový krém:

Šťavu a kôru z 3 citrónov

2 vajcia

4 dkg masla

10 dkg kr. cukru

Príprava:

Maslo rozpustíme, pridáme ostatné prísady a na pare uvaríme hustý krém – varíme za stáleho miešania.

Šišky necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a rozkrojíme. Šišky sú zvnútra duté a pretos a dajú krásne naplniť krémom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay