plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečne som vyskúšala ŠIŠKY na plechu: Vnuk mi povedal, aby som ich už nerobila inak!

Veľkou výhodou šišiek pripravených na plechu je, že nebudú mastné.

 

 

Je to iné ako tradičné šišky vyprážané na oleji, ale nám veľmi chutia.

Odkedy sme to vyskúšali, rodina hovorí, že je to jediný spôsob, ako to žiadajú.

 

 

Nedá to veľa práce, počas pečenia nemusíte stáť pri sporáku a nemusíte sa báť ani toho, že sa v oleji pripáli a vnútro sa neprepečie.

Vyskúšať to môžu aj tí, ktorí nemajú s pečením šišiek žiadne skúsenosti, úspech vás neminie.

 

 

Potrebujeme:

400 g hladkej múky

2 lyžice cukru

7 g sušeného droždia

2 žĺtky

50 g masla

200 ml teplého mlieka

Postup:

 

 

Múku zmiešame s cukrom a sušeným droždím.

Pridáme žĺtky a rozpustené maslo.

Nakoniec po častiach primiešame vlažne mlieko.

 

 

Dobre vymiesime.

Vznikne nám vláčne cesto.

Cesto zakryjeme fóliou.

 

 

Necháme takto jednu hodinu vykysnúť.

Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm.

 

 

Vykrajujeme šišky a ukladáme ich na plech na papier na pečenie.

Zvyšné cesto znova vymiesime a vykrajujeme opäť šišky, takto pokračujeme, kým minieme všetko cesto.

 

 

Šišky na plechu zakryjeme čistou utierkou.

A necháme ich vykysnúť asi 15-20 minút.

 

 

Potom do každej šišky urobíme v strede malú jamku do ktorej dáme džem podľa vlastnej chuti.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C asi 25-30 minút.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes