plny-hrniec_transparent_negativ.png

TALIANSKE šišky ako dych – v rúre sa krásne nafúknu: Žiadne vyprážanie, len ich naplňte džemom, lepšie pečivo sme ešte nejedli!

Talianske šišky BAMBOLIN bola jednoduchého a overeného receptu!

Vynikajúce plnené šišky Bambolini podľa receptu z youtube, ktoré viete pripraviť rýchlo a sú naozaj fantastické.

 

 

Tieto šišky podľa talianskeho receptu si určite zamilujete, sú totižto nesmierne mäkučké a lahodné.

Navyše, vďaka náplni ich môžete pripraviť vždy s inou príchuťou, ktorú máte radi.

Nám najviac chutia s domácim lekvárom alebo marhuľovým džemom.

Potrebujeme:

500 g múky hladkej

2 vajcia

 

 

200 g vody (alebo mlieka)

4 g suchého droždia (15 g čerstvého droždia)

100 g kr. cukru

50 ml oleja  (alebo masla)

Vanilka

Soľ

Náplň:

Čerešňový džem

 

 

Marhuľový džem

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

V miske zmiešame preosiatu múku, vajcia, cukor a droždie.

Pridáme vodu, olej a premiešame.

 

 

Nakoniec vmiešame aj vanilku a soľ, cesto preložíme na pomúčenú dosku a vypracujeme.

Preložíme do vymastenej misky a prikryjeme.

Necháme kysnúť približne 2 hodiny, alebo kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.

 

 

Vykysnuté cesto, preložíme na pomúčenú dosku a prstami roztiahme na obdĺžnikový tvar.

Pomúčime a rozvaľkáme.

Vykrojíme kruhy a približne do polovice kruhov prstami urobíme priehlbinku.

 

 

Do priehlbinky dáme džem, prikryjme cestom, okraje pritlačíme prstami a vykrojíme.

Z orezov neskôr vytvoríme ďalšie šišky.

Šišky preložíme na plech vystalný papierom, potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňov asi 25 minút.

 

 

Šišky potrieme trochou džemu rozmiešaného vo vode a potom posypeme práškovým cukrom.

Môžeme ešte dozdobiť džemom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes