plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šišky ako dych – v rúre sa krásne nafúknu: Žiadne vyprážanie a do cesta dajte tvaroh – lepšie pečivo sme ešte nejedli!

Fantastický recept na šišky s čokoládou, ktoré vôbec nie sú mastné a chutia výborne!

Fantastický recept na šišky s čokoládou, ktoré vôbec nie sú mastné a chutia výborne!

 

 

Tento recept na šišky si určite zamilujete vy aj vaša rodina.

najlepšie na nich je, že sa nevyprážajú ale pečú v rúre a teda nie sú vôbec mastné.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky 00 (môžete urobiť pol na pol s polohrubou múkou)

50 g masla

100 g kr. cukru (možno zvýšiť alebo znížiť v závislosti od chuti)

10 gramov sušeného droždia alebo 1/2 kocky  čerstvého

2 vajcia

120 ml vlažného mlieka

125 gramov ricotta syru (ak nemáte, nahraďte pomazánkovým maslom alebo tvarohom zjemneným trochou smotany)

 

 

čokoláda lupienky

Cukor práškový

Pomarančová kôra

Voliteľné:

Poleva na potretie

Postup:

 

 

Do misky nasypte múku.

Pridajte vajcia a maslo nakrájané na malé kúsky.

Vmiešajte aj cukor, pomarančovú kôru a ricottu (alebo tvaroh či pomazánkové maslo).

V teplom mlieku rozpustite droždie spolu s lyžičkou cukru.

 

 

Počkajte asi 15 minút a pridajte ho k ostatným zložkám.

Vymieste jednotné cesto.

Nechajte cesto kysnúť na teplom mieste v miske pod utierkou.

 

 

Ja nechávam kysnúť dlhšie, cesto je potom naozaj nadýchané.

Keď cesto vykysne, vmiešame doň čokoládové lupienky.

 

 

Teraz preložíme na dosku posypenú múkou a rozvaľkáme na hrúbku 1 cm.

Vykrojíme kruhy a prikryjeme utierkou.

Necháme ešte podkysnúť, kým sa nezohreje rúra (čím dlhšie, tým lepšie, môžete počkať aj hodinu).

 

 

V predhriatej rúre pri 180 stupňoch pečieme asi 20-25 minút dozlatista.

Šišky sa v rúre krásne nafúknu.

 

 

Šišky sú výborné a vôbec nie sú mastné, ako klasické vyprážané šišky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes