Liečivý sirup z levandule BEZ varenia: Stačí 1 lyžička a zabudnete, čo je stres aj bolesť brucha!

1523 0

Levanduľový sirup je úžasný, najlepší nápad ako zužitkovať túto zázračnú bylinku.

Je fantastický na upokojenie, dochutenie limonád, dezertov a na upokojenie žalúdka.

Ja ho vyrábam každý rok vždy sa veľmi rýchlo minie, má úžasnú farbu, vôňu aj chuť.

Ak máte radi levanduľu a chcete vyskúšať niečo nové, tento sirup určite skúste. Okrem vynikajúcej chuti má aj veľa zdravotných výhod.

Hoci u nás je tento recept z levandule pomerne neznámy, v iných krajinách je známy už desiatky rokov. Ja mám tento recept od známej priamo z domova levandule – Provensálska.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Výhody levanduľového sirupu:

pomáha pri nafukovaní a tráviacich ťažkostiach,

odstraňuje migrénu a bolesť hlavy,

priaznivo ovplyvňuje funkčnosť tráviacej a vylučovacej sústavy,

podporuje prirodzené trávenie a tvorbu žlče,

prospieva činnosti čriev,

upokojuje a pomôže vám lepšie spať – dajte si lyžičku pred spaním, alebo pohár levanduľovej limonády,

zlepšuje sústredenie,

úžasné ochucovadlo do jedál a nápojov.

Foto: pixabay.com

Potrebujeme:

1,5 l vody

700 g – 1 kg cukru (kryštálový, alebo trstinový)

30 g kyseliny citrónovej

100-130 g levanduľových kvetov nastrihaných nadrobno

1 citrón (dobre umytý)

Postup:

Ingrediencie (okrem citrónu) jednoducho dáme do hrnca.

Zalejeme 1,5 l vriacej vody.

Miešame, kým sa cukor celkom nerozpustí.

Pridáme nakrájaný citrón.

Prikryjeme gázou, ktorú pripevníme gumičkou a necháme odstáť dva dni, pri izbovej teplote, mimo priameho slnka.

Každý deň premiešame.

Potom scedíme a uchovávame v sklenených fľašiach.

Používame ho na prípravu limonád, čajov, do dezertov na preliatie palacniek!

Ľubka V.

Foto: Pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár