plny-hrniec_transparent_negativ.png

Sirup z červenej repy bez varenia: Zázrak, ktorý máte na jeseň rovno pod nosom!

Tento sirup bez varenia je skutočný liek. Na jeseň sa oplatí mať ho stále poruke. Chrípka, prechladnutie, oslabená imunita, virózy, nedostatok vitamínov a mnohé ďalšie problémy. S tým všetkým vám pomôže. A chutí aj deťom, cviklu totižto vôbec nie je cítiť. Dávam ho do čaju, limonád aj do receptov na koláče. Výborný a taký zdravý.

Potrebujeme:

3 kg cvikla ošúpaná

4 citróny (ak nemáte bio citróny, je dobré umyť ich octovou vodou, do receptu ide aj kôra)

3 l prevarenej vody – vychladnutej

3 – 5 bal. kyseliny citrónovej (ja som dala 3, ale v originál recepte je až 5 balíčkov, záleží aj množstva cukru, ktoré použijete)

2,5 kg krupicového cukru (v originály sa je sú až 4 kg cukru, ale to sa mi zdalo priveľa)

1 bal. konzervačného prípravku

1/2 fľaštičky vanilkovej arómy

Postup:

Citróny dobre umyjeme, cviklu nakrájame a všetko spolu zomelieme. Hmotu dáme do vandlíka a dobre premiešame – necháme 24 hodín odstáť a sem-tam premiešame.

Potom dobre scedíme a šťavu zmiešame s cukrom, kyselinou citrónovou, aj prípravok na konzervovanie a esenciu. Teraz treba miešať, kým sa cukor nerozpustí. Potom nalejme do sterilizovaných fliaš a skladujeme na chladnom mieste. Pridávame do vlažného čaju, limonád a výborný je aj do koláčov – spraví vám krásnu farbičku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes