Široké rezance s cuketou, slaninou a bambinom – vynikajúce: Len 20 minút a fantastický obed je na tanieri!

Vynikajúci a rýchly obed z cukety a krémovej smotanovej omáčky. 

Vynikajúci a rýchly obed z cukety a krémovej smotanovej omáčky.

 

 

Ideálny nápad, ako spracovať úrodu z cukety.

Navyše, toto jedlo je veľmi rýchle a zároveń aj ľahké.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Určite si ho zamilujete aj vy.

 

 

Potrebujeme:

2 stredné kúsky cukety

500 g cestovín (široké rezance)

2 strúčiky cesnaku

4 plátky slaniny (alebo šunky podľa chuti)

20 dkg zeleného hrachu Môžeme použiť mrazený.

10 dkg kyslej smotany

10 dkg bambina (syrokrému)

soľ podľa chuti

korenie podľa chuti

bazalka podľa chuti (ďalšie korenie podľa chuti)

Postup:

 

 

Cestoviny uvarte podľa návodu na obale.

Medzitým nakrájajte slaninu.

Cuketu nakrájame na malé kúsky.

 

 

Cesnak nakrájame alebo pretlačíme.

Slaninku si nakrájajte.

Na panvici opečte dochrumkava.

 

 

Potom pridajte cesnak.

Nakoniec aj cuketu a hrášok.

 

 

Restujeme, kým hrášok a cuketa nie sú hotové.

Ak použijeme sterilizovaný hrášok, pridáme ho celkom na koniec.

 

 

Teraz primiešame secedené cestoviny.

Syr dobre zmiešame s kyslou smotanou.

Celkom nakoniec pridáme syrovú zmes.

 

 

Necháme spolu prehriať.

A môžeme podávať.

 

 

Namiesto cukety môžete pracovať s čerstvými hubami, alebo baklažánom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay