Pripravte si doma SILVESTROVSKÝ punč podľa najlepšieho receptu: Ideálne pitie, ktoré nesmie chýbať na stole!

Máme pre vás 3 výborné recepty na Silvestrovský punč pre celú rodinu.

Dva recepty sú s obsahom alkoholu a jeden nealko, takže si s vami budú môcť pochutnať aj vaše deti.

Napíšte nám, ktorý recept vám chutil najviac.

Potrebujeme:

5 dl čierny čaj

150 g kr. cukor

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 ks pomaranč

1 ks citrón

3 ks klinčeky

trochu škorica celá

5 dl červené víno

2 dl rum

Postup:

 

Do zohriatej čajovej kanvice nasypeme čaj, zalejeme vriacou vodou a necháme prikrytý aspoň 5 minút vylúhovať.

Potom čaj precedíme do iného hrnčeka, pridáme cukor, škoricu, klinčeky a kôru z citróna a pomarančov.

Všetko spolu asi 5 minút varíme.

Precedíme, prilejeme víno a krátko zohrejeme.

Potom odstavíme z ohňa a primiešame rum, pomarančovú a citrónovú šťavu.

Hotový punč nalievame do vopred zahriatych pohárov.

Druhý recept na výborný punč s ovocím

 

Potrebujeme na 6 porcií:

500 ml červeného vína

300ml vody

1ks čierny čaj

šťava z jedného pomaranča

šťava z polovice citróna

200ml rumu

100g trstinového cukru

4ks celej škorice

8ks klinčekov

2ks pomarančov

2ks jabĺk

Hrsť malín

Postup:

Dajte si zovrieť vodu, pridajte čierny čaj a cukor a čaj nechajte chvíľu vylúhovať.

Sáčok čaju vyberieme a pridáme šťavu z pomaranča a citróna, klinčeky a škoricu. Prilejeme červené víno a rum. Necháme niekoľko minút postáť, aby sa chute pekne spojili.

Medzitým si do pohárikov pridáme nakrájané ovocie – jablká, pomaranče a maliny.

Pred podávaním punč zohrejeme a nalejeme do pohárov s ovocím.

Ak patríte medzi tých, ktorý sa alkoholu vyhýbajú alebo chcete potešiť aj deti, máme pre vás aj jeden tip na nealkoholickú verziu.

Nalkoholický punč

 

Potrebujeme:

1 ks pomaranč

1 ČL klinčeky

1 ks citrón

500 ml pomarančový čaj

250 ml jablkový džús

150 g kr. cukor

Postup:

Z pomaranča narežeme pár plátkov, do ktorých napicháme klinčeky – plátky použijeme na ozdobu.

Zo zvyšného pomaranča a citróna vytlačíme šťavu.

Do hrnca nalejeme čaj, pridáme klinčeky a privedieme do varu.

Potom odstavíme, pridáme cukor, džús, citrónovú a pomarančovú šťavu.

Všetko spolu dobre premiešame, ale už nevaríme.

Podávame teplé a dozdobíme plátkom pomaranča.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay