Pečeni nedáva zabrať len nadmerná konzumácia alkoholu, ale aj množstvo vecí, s ktorými sa denne stretávame. Toxíny zo vzduchu, potravín, zápaly, nezdravý životný štýl. Pečeňové bunky sa pravidelne obnovujú, avšak niekedy je tento orgán preťažený a rôznymi príznakmi dáva najavo, že je prepracovaný. Patria k nim napríklad:
- Problém so sústredením
- Alergie a problémy s pokožkou
- Časté zápaly a infekcie kože
- Zápach z úst
- Pomalé hojenie rán
- Zvýšený cholesterol
- Bolesti svalov a havy
- nespavosť
- Problémy s trávaním
- Zvýšený krvný tlak.
Ukázalo sa, že ohromnú úlohu pri pomoci prepracovanej pečeni dosiahnete pomocou dvoch prírodných zložiek – citrónu a panenského olivového oleja. Vitamín C chráni bunky, pôsobí ako antioxidant, očisťuje a bojuje proti baktériám, toxínom a vírusom v tele (citrón je veľmi cenný aj pre ľudí, ktorí majú stukovateľú pečeň). Za studena lisovaný olivový olej taktiež silným detoxikačným prostriedok pre pečeň, urýchľuje jej obnovu a chráni ju proti toxínom – jeho účinky potvrdila aj vedecká štúdia z roku 2010 prostriedok pre poškodenú pečeň a zaisťuje ochranu proti toxínom. Obe prísady zároveň znižujú škodlivý cholesterol.
Potrebujeme:
Šťavu z ¼ citróna a 1 lyžicu panenského olivového oleja
Postup:
Zmiešame a užívame nalačno, pred raňajkami. Vyskúšajte túto kúru aspoň na 15 dní a posúďte sami, čo sa cítite lepšie. 😊