Keď sa vyberie z formy táto torta, všetci len otvárajú ústa: Toto zatieni všetky ostatné dezerty na slávnostnom stole!

Úžasná šikmá torta - je nielen fantasticky chutná, ale keď sa vyberie z formy, hneď je hviezdou každej hostiny. Jednotlivé do seba krásne zapadajú a vytvárajú harmóniu chutí aj estetický zážitok pre oko. :-)

Úžasná šikmá torta – je nielen fantasticky chutná, ale keď sa vyberie z formy, hneď je hviezdou každej hostiny. Jednotlivé do seba krásne zapadajú a vytvárajú harmóniu chutí aj estetický zážitok pre oko. :-)

Potrebujeme:

Cesto: 

250 g roztopeného masla

200 g hl. múky

6 vajec

160 g kr. cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

150 ml mlieka

1 čajová lyžička prášku do pečiva

Štipka soli

2 lyžice kakaa

Na malinový krém:

175 g malín (čerstvé/mrazené)

100 g kr. cukru

75 ml vody

200 g tvarohu

150 g smotany na šľahanie

1 lyžička vanilkovej arómy

Okrem toho:

Práškový cukor, maliny a mäta na dekoráciu

1 list papiera

nožnice

Formu s priemerom 18-20 cm

Postup:

Na cesto zmiešame všetky ingrediencie okrem kakaa. Približne jedna tretina hmoty sa naleje do samostatnej misky a do zvyšných dvoch tretín sa pridá kakao a znovu vyšľaháme s mixérom.

Dno formy vyložíme papierom na pečenie a namažeme olejom. Potom formu uložíme šikmo (podložíme menšou formou/miskou).

Do formy nalejme čokoládové cesto. Potom pečieme v tejto polohe 25 minút pri 160 ° C v režime s ventilátorom.

Teraz nalejeme do formy svetlé cesto – podložíme formu na opačnej strane tak, aby opäť bola v šikmej polohe – a vložte ju do rúry na ďalších 20 minút pri 160 ° C v režime s ventilátorom. Nechajte cesto vychladnúť.

V prípade malinového krému najskôr rozvaríme maliny s cukrom a vodou, výsledný džem prepasírujeme a necháme vychladnúť.

Tvaroh vyšľaháme so smotanou a vanilkovou príchuťou, kým sa nevytvorí hustý jednotný krém, a potom zmiešame s malinovým pyré. Krém je pripravený.

Formu z rúry položíme na rovný povrch, nalejeme malinový krém a vyrovnáme vrstvu. Dáme na 1 hodinu do chladničky.

Keď krém stuhne, koláč opatrne vyberte z formy.

Z papiera vystrihneme trojuholník, uložíme na vrch torty a pocukrujeme.

Dozdobíme malinami a mätou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)