Úžasná šikmá torta – je nielen fantasticky chutná, ale keď sa vyberie z formy, hneď je hviezdou každej hostiny. Jednotlivé do seba krásne zapadajú a vytvárajú harmóniu chutí aj estetický zážitok pre oko. :-)
Potrebujeme:
Cesto:
250 g roztopeného masla
200 g hl. múky
6 vajec
160 g kr. cukru
150 ml mlieka
1 čajová lyžička prášku do pečiva
Štipka soli
2 lyžice kakaa
Na malinový krém:
175 g malín (čerstvé/mrazené)
100 g kr. cukru
75 ml vody
200 g tvarohu
150 g smotany na šľahanie
1 lyžička vanilkovej arómy
Okrem toho:
Práškový cukor, maliny a mäta na dekoráciu
1 list papiera
nožnice
Formu s priemerom 18-20 cm
Postup:
Na cesto zmiešame všetky ingrediencie okrem kakaa. Približne jedna tretina hmoty sa naleje do samostatnej misky a do zvyšných dvoch tretín sa pridá kakao a znovu vyšľaháme s mixérom.
Dno formy vyložíme papierom na pečenie a namažeme olejom. Potom formu uložíme šikmo (podložíme menšou formou/miskou).
Do formy nalejme čokoládové cesto. Potom pečieme v tejto polohe 25 minút pri 160 ° C v režime s ventilátorom.
Teraz nalejeme do formy svetlé cesto – podložíme formu na opačnej strane tak, aby opäť bola v šikmej polohe – a vložte ju do rúry na ďalších 20 minút pri 160 ° C v režime s ventilátorom. Nechajte cesto vychladnúť.
V prípade malinového krému najskôr rozvaríme maliny s cukrom a vodou, výsledný džem prepasírujeme a necháme vychladnúť.
Tvaroh vyšľaháme so smotanou a vanilkovou príchuťou, kým sa nevytvorí hustý jednotný krém, a potom zmiešame s malinovým pyré. Krém je pripravený.
Formu z rúry položíme na rovný povrch, nalejeme malinový krém a vyrovnáme vrstvu. Dáme na 1 hodinu do chladničky.
Keď krém stuhne, koláč opatrne vyberte z formy.
Z papiera vystrihneme trojuholník, uložíme na vrch torty a pocukrujeme.
Dozdobíme malinami a mätou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)