plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šialene chutný jahodový koláčik so šľahačkovým krémom: Môžete ho pripraviť aj ako tortu, je to neskutočná pochúťka!

Perfektný koláčik z lahodného a šťavnatého cesta, jahôd a poriadnej porcie šľahačkového krému.

Perfektný koláčik z lahodného a šťavnatého cesta, jahôd a poriadnej porcie šľahačkového krému.

Potrebujeme:

125 g kr. cukru

1 bal. vanilkového cukru

2 vajcia

70 ml oleja

140 g hl. múky

½ bal. prášku do pečiva

80 ml fanty alebo pomarančového džúsu

Na krém:

400 g jahôd – nakrájaných na kúsky

300 ml smotany na šľahanie

300 g kyslej smotany

2 bal. stužovača do šľahačky

2 bal. vanilkového cukru

3 lyžice hnedého cukru

Postup:

Cukor, vanilkový cukor a vajcia ušľaháme do peny, pridáme olej, preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec aj fantu. Vymiešame jednotné cesto navrstvíme na plech (30x22cm – ak použijete okrúhlu formu tak zvoľte rozmery 26 cm), ktorý vymastíme a vysypeme múkou, alebo vyložíme papierom na pečenie Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 20 minút.

Keď je cesto upečené, necháme ho vychladnúť na plechu a uložíme naň kúsky jahôd. Zo smotany na šľahanie, stužovačov a časti hnedého cukru ušľaháme šľahačku. Tú premiešame s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom. Nanesieme na jahody, uhladíme a posypeme zvyšným cukrom. Podávame vychladené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: jernrive.de

Najlepšie recepty na dnes