Perfektný koláčik z lahodného a šťavnatého cesta, jahôd a poriadnej porcie šľahačkového krému.
Potrebujeme:
125 g kr. cukru
1 bal. vanilkového cukru
2 vajcia
70 ml oleja
140 g hl. múky
½ bal. prášku do pečiva
80 ml fanty alebo pomarančového džúsu
Na krém:
400 g jahôd – nakrájaných na kúsky
300 ml smotany na šľahanie
300 g kyslej smotany
2 bal. stužovača do šľahačky
2 bal. vanilkového cukru
3 lyžice hnedého cukru
Postup:
Cukor, vanilkový cukor a vajcia ušľaháme do peny, pridáme olej, preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec aj fantu. Vymiešame jednotné cesto navrstvíme na plech (30x22cm – ak použijete okrúhlu formu tak zvoľte rozmery 26 cm), ktorý vymastíme a vysypeme múkou, alebo vyložíme papierom na pečenie Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 20 minút.
Keď je cesto upečené, necháme ho vychladnúť na plechu a uložíme naň kúsky jahôd. Zo smotany na šľahanie, stužovačov a časti hnedého cukru ušľaháme šľahačku. Tú premiešame s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom. Nanesieme na jahody, uhladíme a posypeme zvyšným cukrom. Podávame vychladené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: jernrive.de