Šialene chutné karamelové rezy s orechmi s vôňou kávy: Toto nosím na oslavy namiesto bonboniéry – niečo fantastické!

Výborný a skutočne krémový zákusok s lahodnou vôňou kávy. Jeden kúsok nikdy nestačí!

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 6 vajec
  • 15 dkg cukru
  • 3 lyžice silnej čiernej kávy uvarenej
  • 15 dkg orechov
  • 3 lyžice múky
  • 1 bal. prášok do pečiva

Pre krém:

  • 1 bal. karamelového pudingu + 400 ml mlieka
  • 15 dkg cukru
  • 5 lyžíc silnej čiernej kávy uvarenej
  • 14 dkg masla

Na koniec:

  • 5 dkg orechov
  • 2-3 kocky čokolády

Postup:

Orechy si opražíme na suchej panvici – keď začnú rozvoniavať zložíme z plameňa – 5 dkg odložíme bokom a zvyšok zomelieme najemno, alebo drobre popučíme – tie pôjdu do cesta.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vajcia sa oddelia a potom sa bielky vyšľahajú na tuhú penu.

Zmiešajte vaječné žĺtky s cukrom, až kým nezískate  svetlú penivú hmotu. Pridajte kávu, potom mleté orechy, múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Nakoniec jemne vmiešajte sneh – vmiešavame po častiach a ručne, nie šľahačom.

Plech (s rozmermi 34 x 22 cm) vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme naň cesto.

Pečieme v rúre vyhriatej na  200 stupňov asi 25 až 30 minút. Otestujte cesto klasicky pomocou špáradla.

Nechajte plech na pečenie niekoľko minút vo vynutej rúre, potom ho vytiahnite, odstráňte opatrne papier na pečenie z cesta.

Na krému maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme do karamelového pudingu, ktorý sme si uvarili klasicky z mlieka, pudingového prášku a osladili podľa chuti.   Nakoniec vmiešame lyžicu kávy.

Keď cesto vychladne úplne nanesieme naň pripravený krém – uhladíme a posypeme nasekanými orechmi a nastrúhanou čokoládou.

Pripravený koláč dáme asi na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.

zdroj: receptneked