plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasný dezert „SNEHOVÁ VEŽA“, ktorý chutí ako zmrzlina: Len 4 prísady a 10 minút času na najchutnejší zákusok!

Výborný nepečený dezert, ktorého základ tvoria len 4 prísady.

 

 

Zvládnete ho pripraviť za 10 minút a je tak fantastický, že zatieni aj pečené zákusky.

Chuťovo veľmi pripomína zmrzlinu.

Potrebujeme:

Mascarpone 400 g

Práškový cukor 50 g

Smotana 33% 80 g

Ďalej:

Sušienky (9-10 kusov, 6×8 cm)

Voliteľné:

30 g zaváraných čerešní scedených zo šťavy

Na ozdobu:

Strúhaná čokoláda

Postup:

Najskôr si pripravíme jednoduchý krém.

 

Všetko, čo potrebujete sú 3 prísady – mascarpone, cukor a smotanu na šľahanie.

Najskôr si do misky dáme mascarpone a cukor.

najskôr zľahka premiešame ručne.

Potom šľaháme pomocou šľahača.

 

 

Keď sa obe prísady spoja, prilejeme smotanu.

Opäť šľaháme, kým nám nevznikne tuhý krém.

Čerešne si nakrájame na drobnejšie.

Teraz ideme poskladať tortu:

 

 

2/3 krému si navrstvíme do cukrárskeho vrecka.

1/3 si odložíme na neskoršie ozdobenie.

Na podnos uložíme sušienku, nastriekame krémom.

 

 

Uložíme 2-3 kúsky čerešní, položíme ďalšiu sušienku a takto vrstvíme – vznikne nám „veža“.

Položíme ju na podnos na ležato a dozdobíme zvyškom krému – pokryjeme krémom vrch aj boky.

 

Necháme v chladničke vychladiť asi 2 hodiny.

Pred podávaním môžeme ozdobiť strúhanou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes