Ešte nikdy som nejedla takú chutnú a šťavnatú sekanú: Dajte na vrch strúhané zemiaky a syr, lepšiu pochúťku z mletého mäsa nenájdete!

Výborný recept pre každého, kto má rád sekanú, ale nie vždy sa mu podarí pripraviť ju tak, aby bola skutočne šťavnatá a chutná. Vyskúšajte ju s zemiakovo-syrovou krustou, mäsko je vďaka nej fantasticky chutné a šťavnaté.

Výborný recept pre každého, kto má rád sekanú, ale nie vždy sa mu podarí pripraviť ju tak, aby bola skutočne šťavnatá a chutná. Vyskúšajte ju s zemiakovo-syrovou krustou, mäsko je vďaka nej fantasticky chutné a šťavnaté.

Potrebujeme:

1 kg mletého mäsa

3 ks šalotky

4 plátky slaninky

2 lyžice horčice

Kečup podľa chuti

...

2 vajcia

Soľ, čierne mleté korenie

Sladkú papriku

1 paradajku

8 plátkov syra

4 lyžice dozlatista opečenej cibuľky

Na vrch:

7 stredne veľkých zemiakov

Soľ, čierne mleté kroenie

1 vajce

Postup:

Šalotku ošúpeme a nakrájame nadrobno. Rovnako nakrájame aj slaninku. Mleté mäsko zmiešame so šalotkou, slaninkou, horčicou, vajíčkami, koreninami a ľubovoľnými bylinkami. Dobre premiešame a rozdelíme na 2 polovice.

Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Paradajky nakrájame na plátky a syr na štvorčeky. Z oboch častí mäsa vyformujeme pláty mäsa s hrúbkou 1 cm. Oba pláty pokryjeme syrom, paradajkami a nakoniec pridáme aj opraženú cibuľku.

Zrolujeme a prípadné trhliny zakryjeme. Oba takto pripravené bochníky preložíme na pekáč.

Zemiaky nastrúhame nahrubo, zmiešame s vajíčkom, soľou, korením. Touto krustou pokryjeme mäsko a jemne zatlačíme do mäska. Vložíme do rúry a pečieme asi 60 minút, kým sa kôrka pekne nezapečie.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

zdroj: kochbar

Autor: janka