Kto má chuť na pravý segedínsky guláš, nech sa drží tohoto receptu: Iný už robiť nebudete!

500 g bravčového pliecka

3 cibule

štipka rasce

kávová lyžička mletej červenej papriky

olej

soľ

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

mleté čierne korenie

500 g nakladaného kapusty

3 polievkové lyžice hladkej múky

1/2 kelímka smotany (12%)

Postup:

V tlakovom hrnci necháme na oleji zosklovatieť nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané mäso, rascu. Mäso necháme osmažiť, osolíme, okoreníme, pridáme červenú mletú papriku, chvíľku ešte opražíme, potom pridáme cca 4 dcl vody a hrniec uzavrieme. Pod tlakom varíme asi 20 minút.

Do obyčajného hrnca dáme nakladané kapustu, pridáme asi 3 dcl vody a dáme variť. Varíme asi 20 minút. Medzitým, čo sa nám varí kapusta, pripravíme si jednoducho zápražku tak, že rozpustíme v cca 2,5 dcl vody 3 polievkové lyžice hladkej múky.

Do uvareného kapustu pridáme mäso a všetku šťavu z tlakového hrnca a opäť privedieme do varu. Postupne vmiešavame zápražku, až guláš dostatočne zhustne (nemusíme spotrebovať všetku). Nakoniec pridáme pol téglika smotany.