500 g bravčového pliecka
3 cibule
štipka rasce
kávová lyžička mletej červenej papriky
olej
soľ
mleté čierne korenie
500 g nakladaného kapusty
3 polievkové lyžice hladkej múky
1/2 kelímka smotany (12%)
Postup:
V tlakovom hrnci necháme na oleji zosklovatieť nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané mäso, rascu. Mäso necháme osmažiť, osolíme, okoreníme, pridáme červenú mletú papriku, chvíľku ešte opražíme, potom pridáme cca 4 dcl vody a hrniec uzavrieme. Pod tlakom varíme asi 20 minút.
Do obyčajného hrnca dáme nakladané kapustu, pridáme asi 3 dcl vody a dáme variť. Varíme asi 20 minút. Medzitým, čo sa nám varí kapusta, pripravíme si jednoducho zápražku tak, že rozpustíme v cca 2,5 dcl vody 3 polievkové lyžice hladkej múky.
Do uvareného kapustu pridáme mäso a všetku šťavu z tlakového hrnca a opäť privedieme do varu. Postupne vmiešavame zápražku, až guláš dostatočne zhustne (nemusíme spotrebovať všetku). Nakoniec pridáme pol téglika smotany.