plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keď budete obaľovať rezne, zabudnite na strúhanku, toto je stokrát lepšie: Šéfkuchárov špeciálny trik – výsledok neporovnateľný!

Nedávno som na TV paprika videla tento jednoduchý kulinársky trik na prípravu mäsa a rozhodla som sa ho vyskúšať. Šéfkuchár odporučil namiesto klasickej strúhanky použiť zmrazený bochník chleba, ktorý sa pred obaľovaním nastrúha a až tak sa v ňom obalí mäso. Vďaka tomu sú rezne omnoho chutnejšie a vôbec nie sú také mastné, odporúčam. 

Nedávno som na TV paprika videla tento jednoduchý kulinársky trik na prípravu mäsa a rozhodla som sa ho vyskúšať. Šéfkuchár odporučil namiesto klasickej strúhanky použiť zmrazený bochník chleba, ktorý sa pred obaľovaním nastrúha a až tak sa v ňom obalí mäso. Vďaka tomu sú rezne omnoho chutnejšie a vôbec nie sú také mastné, odporúčam.

Kuracia špecialita

Skúste namiesto klasického trojobalu niečo oveľa lepšie. Obal zo zmrazeného bochníka od šéfkuchára dodá rezňom fantasticky chutnú kôrku a zároveň mäsko ostane šťavnaté a jemné vo vnútri.

kuracie bochníky

ZLOŽKY

    • 600 g prsia (kuracie alebo morčacie)
    • 2-3 paradajky
    • 50 g syra
    • 2 vajcia
    • 2-3 strúčiky cesnaku
    • 100 g hl. múky
    • 1 mrazený bochník alebo chlebovú žemľu
    • soľ, korenie podľa chuti
    • olej

kuracie prísady

© Depositphotos

Postup:

Kuracie mäso nakrájajte na plátky s hrúbkou 0,5 cm. Každý kúsok naklepeme a potom ochutíme soľou a korením.

ako variť kurča

Cesnak pretlačte, nakrájajte paradajky na plátky a syr na malé plátky. Každý kúsok kurčaťa potrieme cesnakom, dajte na cesto 2 plátky paradajky a 4 – 5 kúskov syra. Mäso ohnite na polovicu tak, aby bola náplň vnútri. To isté urobte aj so zostávajúcimi kúskami kurčaťa.

ako uvariť chutné kurča

Mrazený bochník nastrúhame na hrubom strúhadle. Vďaka tomu bude mäso chrumkavejšie. Múku a vajcia dajte do samostatných nádob. Osoľte múku aj vajce.

obalované kura

Kuracie mäso obaľte najskôr v múke, potom vo vajíčku a nastrúhanom mrazenom bochníku.

šťavnaté kuracie mäso

Vyprážajte na panvici do zlatista 5 minút na každej strane. Takáto úprava na panvici  spôsobí, že rezne absorbujú málo oleja a chutia fantasticky. 

jemné kuracie mäso obaľované

To je všetko, kuracie mäso z mrazeného chleba je pripravené. 

chutné kurča

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes