Nedávno som na TV paprika videla tento jednoduchý kulinársky trik na prípravu mäsa a rozhodla som sa ho vyskúšať. Šéfkuchár odporučil namiesto klasickej strúhanky použiť zmrazený bochník chleba, ktorý sa pred obaľovaním nastrúha a až tak sa v ňom obalí mäso. Vďaka tomu sú rezne omnoho chutnejšie a vôbec nie sú také mastné, odporúčam.
Kuracia špecialita
Skúste namiesto klasického trojobalu niečo oveľa lepšie. Obal zo zmrazeného bochníka od šéfkuchára dodá rezňom fantasticky chutnú kôrku a zároveň mäsko ostane šťavnaté a jemné vo vnútri.
ZLOŽKY
-
- 600 g prsia (kuracie alebo morčacie)
- 2-3 paradajky
- 50 g syra
- 2 vajcia
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 100 g hl. múky
- 1 mrazený bochník alebo chlebovú žemľu
- soľ, korenie podľa chuti
- olej
Postup:
Kuracie mäso nakrájajte na plátky s hrúbkou 0,5 cm. Každý kúsok naklepeme a potom ochutíme soľou a korením.
Cesnak pretlačte, nakrájajte paradajky na plátky a syr na malé plátky. Každý kúsok kurčaťa potrieme cesnakom, dajte na cesto 2 plátky paradajky a 4 – 5 kúskov syra. Mäso ohnite na polovicu tak, aby bola náplň vnútri. To isté urobte aj so zostávajúcimi kúskami kurčaťa.
Mrazený bochník nastrúhame na hrubom strúhadle. Vďaka tomu bude mäso chrumkavejšie. Múku a vajcia dajte do samostatných nádob. Osoľte múku aj vajce.
Kuracie mäso obaľte najskôr v múke, potom vo vajíčku a nastrúhanom mrazenom bochníku.
Vyprážajte na panvici do zlatista 5 minút na každej strane. Takáto úprava na panvici spôsobí, že rezne absorbujú málo oleja a chutia fantasticky.
To je všetko, kuracie mäso z mrazeného chleba je pripravené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)