Šéfkuchár radí: Z TÝCHTO bežných potravín vyťažíte najviac, ak ich nastrúhate!

296 0

Najčastejšie sme zvyknutí strúhať jablká alebo syr. Vedeli ste však, že niektoré bežné suroviny získajú omnoho lepšiu chuť, keď ich nastrúhate na obyčajnom strúhadle? Vďaka tejto jednoduchej zmene sa v surovinách otvoria nové chute, ktoré lepšie prepoja a nadobudnú celkom nové dimenzie. Strúhanie tiež podčiarkuje arómu niektorých druhov potravín. Nemenej dôležitý je tiež fakt, že vďaka nastrúhaniu, vyťažíte z niektorých surovín najviac ich výživového potenciálu.

Šéfkuchár pre vás pripravil zoznam 10 bežných potravín, z ktorých získate najviac, ak si jednoducho nastrúhate!

Vajcia uvarené natvrdo

Vďaka strúhaniu sa obe časti vajíčka perfektne prepoja a otvoria sa v novej chuti a aróme. Strúhané vajcia vynikajúco ochutia šaláty, domáce nátierky a skvele poslúžia aj ako chutná ozdoba napríklad na chlebíčky.

Čokoláda

Čokoláda vcelku, nebude mať takú vôňu ako čokoláda, ktorú nastrúhate. Strúhaná čokoláda je vynikajúca ozdoba zákuskov, tvarohových koláčikov a ide tiež o najjednoduchší spôsob, ako čokoládu čo najrýchlejšie rozpustiť

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Chlieb

Starší chlieb rozhodne nevyhadzujte. Chlieb nastrúhajte nadrobno a pridajte do cesta na prípravu domáceho pečiva. Cesto bude vďaka strúhanému chlebíku jemné a vláčnejšie. Nastrúhaný chlieb môžete tiež uskladniť v dóze a zamraziť. Môžete ho použiť na zahustenie pokrmov alebo opražiť nasucho a pripraviť chrumkavú drobenku na mäso alebo do šalátov.

Maslo

Ak pripravujete krehké maslové cesto a recept nevyžaduje, aby bolo maslo rozpustené, nastrúhajte ho na strúhadle. So strúhaným maslom sa lepšie pracuje a vďaka tomuto jednoduchému opatreniu bude cesto jemnejšie, pružnejšie a elastickejšie.

Karfiol

Ak ste zástancom zdravej výživy, vynikajúcou voľbou je karfiol. Nahraďte klasickú ryžu strúhaným karfiolom. Karfiol vďaka tejto úprave chutí skutočne vynikajúco a ryžu perfektne nahradí. Navyše, strúhaný karfiol stačí variť pár minút.

Zázvor

Koreň zázvoru nekrájajte, omnoho viac živín a vitamínov z neho vyťažiť, ak ho nastrúhate na jemnom strúhadle. Strúhanú zmes vložte do lúhovatka a pripravte si silný zázvorový čaj, vynikajúci proti chrípke a prechladnutiu.

Reďkovka

Nemáte radi reďkovu v šalátoch preto, že je príliš horkastá alebo chuťovo veľmi výrazná. Dokonalú harmóniu tejto zeleniny v jedle zabezpečíte tak, že reďkovu nastrúhate a takto pridáte do šalátu.

Mrkva

Ak vaše deti neznesú mrkvu v polievkach, máme pre vás skvelý trik, ako ju do nich dostať tak, že si to ani nevšimnú. Nastrúhajte mrkvu najemno a takto pridajte do polievky. Stane sa prakticky neviditeľnou.

Kapusta

Ak chcete z bielej kapusty pripraviť šťavnatú prílohu alebo sladko-kyslý šalát, je lepšie, ak ju namiesto krájania nastrúhate na strúhadle. Kapusta rýchlejšie naberie chuť surovín, ktoré k nej pridáte. Rovnako, ak pripravujete kvasenú kapustu, proces kvasenia nastúpi rýchlejšie, ak kapustu nastrúhate.

Témy:


Pridajte svoj komentár