Za toto by ste si v reštaurácií poriadne priplatili: Šéfkuchár predviedol, ako premeniť šunku a syr na najkrajšiu ozdobu stola!

Úplne obyčajné suroviny a takáto nádhera.

Šéfkuchár predviedol, ako premeniť šunku, syr a salámu na prekrásne pohostenie pre vašich hostí a zároveň aj potešenie pre oko.

Začíname obyčajným syrom – plátky si rozdelíme na polovicu, začneme stáčať a ukladať po obvode misy.

 

 

...

 

 

Rovnako postupujeme aj so šunkou.

 

 

Na spodok uložíme kolieska salámy.

Potom pokračujeme do vrchu opäť šunkou, alebo iným tipom širšej salámy.

 

 

 

Prichádza na radu šalát.

 

 

 

 

Šéfkuchár dozdobil misu netradične, pomocou melónu a hrozna.

 

 

 

 

Tu máme krásny výsledok.

 

 

 

 

Kytica salámových ruží

Ak by ste na prvú misu nechceli dať ozdobu zo šalátu, môžete ju pokojne použiť ako samostatnú kyticu.

Na špajly pokojne doplňte malé paradajky, pareničky alebo čokoľvek iné podľa vášho výberu.

Ale kraľovať jej musia salámové ružičky. Sú jednoduchšie, ako sa na prvý pohľad zdá.

Zoberiete dva kúsky salámy a položíte ich na seba. Zatočte a na konci sa vám spraví základ ružičky. Potom už len vrstvite podľa obrázkov.

 

 

A výsledok môže vyzerať takto.

 

 

 

 

Salámovo-šunková torta

A keď chcete hostí naozaj nasýtiť, pustite sa do torty.

Základom je toastový chlieb, pretože sa s ním dobre pracuje a dobre saje nátierky, čím torta drží pokope.

Keď chcete prekvapiť, do každej vrstvy dajte iný druh salámy či šunky.

 

 

Potom už len pomaly tvorte jednotlivé poschodia.

Aká bude torta vysoká, je na vás.

My sme z jedného balenia chleba urobili štyri vrstvy.

 

 

A finále už je na vás. Môžete si dať hore ružičky, zeleninu, syr, čo len chcete. Ak by sa vám zdalo, že vám torta nedrží, pomôžte si špajlami.

Po stuhnutí, pred servírovaním, ich však nezabudnite vytiahnuť.

 

 

 

Ďalšie inšpirácie na studené misy pre vašich hostí!