plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šéfkuchár nám ukázal, ako pripravuje na večeru výbornú mrkvu: Dve suroviny, ktoré by ste nečakali!

Určite vyskúšajte nás senzačný spôsob, ako pripraviť mrkvu na večeru.

Samotná príprava mrkvy je taká rýchla a jednoduchá.

Všetko, čo potrebujete, sú bežné ingrediencie,  ktoré už pravdepodobne máte vo svojej kuchyni.

 

 

Špeciálny recept na lahodnú smaženú mrkvu z portálu smakosze.

Potrebujeme:

5 malých mrkvy

1 PL masla

šťavu z ½ pomaranča

šťavu z ½ citróna

1 ČL kryštálového cukru

1 ČL soli

petržlenovú vňať

Postup:

Na prípravu mrkvy na večeru je najlepšie zvoliť zeleninu malej veľkosti.

Vďaka tomu budú sladšie ako ich väčšie kolegyne.

 

 

Mrkvu ošúpeme.

Opláchneme ju pod tečúcou vodou.

 

 

Odstránime konce.

Potom z nej šikmo odrežeme malé trojuholníkové kúsky.

 

 

Nakrájanú mrkvu vložíme do veľkého hrnca.

Zalejeme vlažnou vodou v takom množstve, aby len trochu pokrývala zeleninu.

 

 

Pridáme pomarančovú šťavu a maslo.

Ďalej pridáme lyžičku cukru a soli.

 

 

Hrniec dáme na sporák.

Premiešame.

Varíme, kým sa takmer všetka voda neodparí.

 

 

Keď v hrnci zostane minimálne množstvo tekutiny.

Dochutíme zeleninu citrónovou šťavou.

Celé to posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou

A premiešame.

 

 

Na večeru vyberieme mrkvu z hrnca a položíme ju na tanier.

Servírujte horúce k vášmu obľúbenému mäsu alebo vegetariánskym jedlám.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes