Sedliacky zemiakový kastról: Výborné jedlo pre celú rodinu, ktoré vykúzlite takmer z ničoho!

Perfektný nápad na sýty a veľmi chutný obedík. Stačia vám zemiaky a prísady, ktoré nájdete v chladničke. Môžete pridať aj nakrájanú klobásku, slaninu, kukuricu, šunku – jednoducho čokoľvek, čo potrebujete spotrebovať.

Perfektný nápad na sýty a veľmi chutný obedík. Stačia vám zemiaky a prísady, ktoré nájdete v chladničke. Môžete pridať aj nakrájanú klobásku, slaninu, kukuricu, šunku – jednoducho čokoľvek, čo potrebujete spotrebovať.

Potrebujeme:

16 ks stredne veľkých zemiaková

Soľ a korenie podľa chuti

300 ml vody

120 g leča

3 veľké cibule

...

3-4 strúčiky cesnaku

Slnečnicový olej

1,5 lyžičky sladkej papriky

10 vajec

Postup:

Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode – nie celkom domäkka, aby sa zemiaky celkom nerozvarili.

Cibuľu orestujeme na rozpálenom oleji dozlatista. Potom pridáme červenú papriku, lečo, pretlačený cesnak a 300 ml vody, pridáme aj trochu soli a korenia. Všetko spolu necháme variť pod pokrievkou asi 20-25 minút.

Scedené zemiaky preložíme na plech a zalejeme 2/3 lečovej zmesi. Premiešame, pridáme zvyšok leča a na vrch rozbijeme vajcia. Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 170 stupňov asi 15-20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty