Konečene som objavila najlepšie pečené zemiaky – SEDLIACKY recept: Iba jedna prísada zaručí dokonale chrumkavú kôrku!

Najlepší recept na zemiaky, ktoré sú nesmierne rýchle a pritom chutné. Vďaka jednej zložke budú mať zemiaky chrumkavú kôrku a fantastickú chuť. Tajomstvo prípravy najlepších pečených zemiakov spočíva v použití škrobu.

Najlepší recept na zemiaky, ktoré sú nesmierne rýchle a pritom chutné.

Vďaka jednej zložke budú mať zemiaky chrumkavú kôrku a fantastickú chuť.

Tajomstvo prípravy najlepších pečených zemiakov spočíva v použití škrobu.

Zemiaky chutia ako vyprážané a pritom použitého oleja je neporovnateľne menej.

 

...

 

Sedliacky recept na zemiaky

Potrebujeme:

6 veľkých zemiakov;

lyžička zemiakového škrobu;

2 lyžice slnečnicového oleja;

pol čajovej lyžičky červenej sladkej papriky;

štvrť čajovej lyžičky čierneho korenia a granulovaného cesnaku;

štipka soli a pálivej červenej papriky.

Postup:

Najskôr zemiaky opatrne umyjeme aj so šupkou (ak máte staršie zemiaky, šupku môžete samozrejme odstrániť).

 

 

Nakrájajte na kúsky a preložte do hlbokej misy.

Pridajte škrob (vďaka škrobu dostanú zemiaky chrumkavú kôrku) a dôkladne premiešajte.

Následne pridajte slnečnicový olej, znova premiešajte a pridajte aj všetky koreniny.

 

 

Namiesto granulovaného cesnaku môžete použiť čerstvý pretlačený strúčik cesnaku.

Potom zemiaky preložte na plech vystlaný pergamenom.

Dajte do vyhriatej rúry na 200 ° C na 30 minút.

 

 

Potom vyberte panvicu, osolte zemiaky a dajte znovu piecť, tentokrát na 10 minút.

Teraz môžete zemiaky vybrať, sú pripravené.

Podávajte s obľúbenou omáčkou, alebo ako prílohu k slávnostnému jedlu.

Prajeme vám dobrú chuť! :)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay