plny-hrniec_transparent_negativ.png

Stačí vám 250 g mäsa a nakŕmite celú rodinu: Sedliacky kastról s pečeným mäsom, zemiakmi a výbornou omáčkou!

Toto jedlo je u nás doma veľmi obľúbené. Stojí len pár drobných a nakŕmite s ním celú rodinu. Navyše, je to skutočne pochúťka.

Toto jedlo je u nás doma veľmi obľúbené. Stojí len pár drobných a nakŕmite s ním celú rodinu. Navyše, je to skutočne pochúťka.

Potrebujeme:

250 g mletého bravčového mäsa

150 g ryže

1 väčšiu mrkvu nestrúhanú

1 cibuľu nakrájanú nadrobno

1 šálku vody

2 lyžice slnečnicového oleja

50g tvrdého syra

1 lyžicu paradajkového pretlaku

2 lyžice kyslej smotany

Majoránka

soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Cibuľu a mrkvu zmiešame a opražíme na panvici s olejom. Potom na panvicu prisypeme aj ryžu, zalejeme vodou a necháme variť asi 15 minút a necháme chvíľu vychaldnúť. Túto zmes potom jednoducho zmiešame s mletým mäsom, dochutíme soľou, korením a mokrými rukami vyformujeme guľôčky. Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska. Mäsové guľôčky aj zemiaky ukladáme do vymastenej zapekacej misy, ešte zvrchu osolíme a dáme piecť pri teplote 185 stupňov asi na 30 minút. Medzitým si pripravíme omáčku z pretlaku, kyslej smotany, vody, soli a majoránky. Prelejme cez vrch pekáča a necháme ešte 10-15 minút zapiecť. Vyberieme z rúry, posypeme syrom, kôprom alebo petržlenom a môžeme podávať. Zemiaky môžete piecť aj vcelku, prevedenie výsledného jedla je len na vás!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes