plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tieto sedliacke zemiaky u nás bodujú: Nič viac k nim netreba a všetci sú spokojní!

Výborný recept na mladé zemiačky, ktoré netreba šúpať a podľa tohto receptu z youtube sú absolútnou delikatesou!

Potrebujeme:

2 kg mladých zemiakov

400 g slaniny

1 hlavičku cesnaku

40 ml slnečnicového oleja

1 ČL soli

1/2 ČL čierneho korenia

štipku červenej papriky

30 kôpru

20 g petržlenovej vňate

Postup:

Zemiaky si umyjeme a nešúpeme ich.

Vložíme ich do hrnca s vodou a varíme asi 15 – 20 minút.

Potom vodu zlejeme a každý zemiak popicháme vidličkou, aby sa lepšie upiekli.

Slnečnicový olej si nalejeme do misky, zmiešame ho s koreninami, soľou a prelisovaným cesnakom.

Zemiaky si v mise zmiešame s takto dochuteným olejom a rozložíme ich na plech pokrytý papierom na pečenie. 

Slaninku si nakrájame na menšie kúsky a navrstvíme ju na zemiaky.

Pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C.

Hotové zemiaky posypeme nasekaným kôprom a petržlenovou vňaťou.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes