plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborný pôstny recept: Tieto sedliacke zemiaky budete milovať!

Ak neviete, čo variť počas pôstu, máme pre vás skvelý a pritom veľmi jednoduchý recept. 

 

 

Takto pripravené sedliacke zemiaky sú veľmi chutné a vôbec k nim nechýba mäso.

Vyskúšajte a presvedčte sa sami!

 

 

Tento recept z portálu iladies si navyše môžete obmeniť podľa chuti.

Potrebujeme:

9 lyžíc rastlinného oleja

soľ

čierne mleté korenie

sladkú papriku

1 veľkú cibuľu

1 kg zemiakov

Ďalej:

sušenú alebo čerstvú petržlenovú vňať

Postup:

Ako prvé si zemiaky uvaríme v šupke.

Potom vodu scedíme.

Necháme vychladnúť a ošúpeme.

 

 

Následne zemiaky nakrájame na kocky.

Cibuľu si ošúpeme.

Pokrájame nadrobno.

 

 

Na panvicu si nalejeme trochu oleja.

Cibuľu orestujeme do sklovita. 

 

 

Potom pridáme korenie.

Rýchlo premiešame.

Hneď za tým vložíme na panvicu pokrájané zemiaky.

Pridáme aj nasekanú petržlenovú vňať.

 

 

Opekáme tak, aby mali zemiaky chrumkavú kôrku.

Pred dopečením primiešame sladkú červenú papriku. 

Hotovo.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes