Sedliacke ZEMIAKOVÉ pampúchy so syrom a cibuľkou: Chrumkavé, vynikajúce a môžete ich pripraviť aj zo zvyšnej zemiakovej kaše!

Zemiakové pyré je jednou z najobľúbenejších príloh.

 

 

Zemiakové pyré je najlepšie čerstvé, ale nenechajte sa odradiť, ak vám ostane, pretože perfektné hlavné jedlo pripravíte tak, že ho pripravíte so syrom, korením a potom zapečiete.

Moja starká toto jedlo zvykla nazývať aj „zemiakové pampúchy“. Za mňa ide o recept, ktorý tromfne aj klasické zemiakové placky.

...

Vynikajúce, chrumkavé a pripravíte ich na panvici alebo v rúre.

 

 

Potrebujeme:

45 dkg zemiakovej kaše

polievková lyžica múky

zelené cibule

dkg syra  (strúhaný)

vajce (veľkosť L)

polievková lyžica vody

10 dkg strúhanky

lyžice olivového oleja

soľ podľa chuti

korenie podľa chuti

Postup:

Cibuľu nakrájame na malé kúsky.

 

 

V miske zmiešame zemiakovú kašu s múkou, nakrájanou cibuľou a strúhaným syrom.

Potom pridáme soľ a korenie.

 

 

Z masy tvarujte guľky rovnakej veľkosti a trochu ich sploštte.

V inej miske rozšľaháme vajíčko s trochou vody.

 

 

Na tanieri posypeme strúhankou.

Koláčiky namáčajte vo vajci, potom v strúhanke a trochu ich stlačte.

Na panvici rozohrejeme olej.

 

 

Koláčiky pečieme do zlatista, približne 4-5 minút

Ak ich nechcete vyprážať na oleji, pečte ich v 200-stupňovej rúre 10-12 minút.

 

 

 

Pred pečením sa oplatí natrieť aj trochou oleja, aby sa nevysušili.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels