SEDLIACKE závitky podľa babičky Aničky: Vynikajúci obed zo 4 prísad, prekvapí aj pre náročných!

Vynikajúce jedlo, ktoré môžete prirpaviť z bravčového aj kuracieho mäsa. Závitky sú veľmi šťavnaté, chutné a môžete ich pripraviť dvoma spôsobmi - dusním v hrnci alebo z zapekacej mise v rúre. 

Vynikajúce jedlo, ktoré môžete pripraviť z bravčového aj kuracieho mäsa.

Závitky sú veľmi šťavnaté, chutné a môžete ich pripraviť dvoma spôsobmi – dusním v hrnci alebo z zapekacej mise v rúre.

 

 

Celá rodina si chodila po dupľu.

Potrebujeme:

600 g bravčového karé alebo kuracích pŕs

Klobása (1-2 kusy)

Kyslá kapusta

2 ks cibule

Na podávanie:

 

 

Zemiaková kaša

Varené zemiaky

Opekané zemiaky

Chlieb

Postup:

Mäsko si naklepeme a nasolíme.

 

 

Na každý kúsok uložíme kôpku kapusty.

Uložíme aj 1/8 klobásky.

Klobásu prekrojíme na štvrtinky a každú ešte prekrojíme na polovicu.

 

 

Zrolujeme, upevníme nitkou.

Ak sa rozhodnete závitky piecť, nemusíte ich viazať.

Jednoducho ich uložte do misy spojom nadol.

 

 

Cibuľku si očistíme.

Nadrobno nakrájanú cibuľku speníme na masti.

Teraz sprudka opražíme rolky, zo všetkých strán.

 

 

Smažíme, kým sa mäsko zatiahne.

Podliala som vodou a dusila približne 40 minút-1 hodinku.

Rolky môžete prípadne aj piecť pod alobalom.

 

 

Dá sa to prirpaviť oboma spôsobmi.

Ak rolky pečiete, je výborné položiť ich na lôžko z kyslej kapsusty.

Nakoniec zvyknem šťavu zahustiť 1 šálkou vodou, v ktorej si rozmiešam 1 lyžicu hladkej múky a sladkú papriku.

 

 

Podávame so zemiakmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie