Sedliacke strúhané zemiaky s cibuľou opekané v rúre: Recept na sedmohradské „Rösti“!

Pôstny recept na legendárne strúhané zemiaky zapekané v rúre.

Veľmi dobre sa  hodia k domácim kyslým uhorkám a vareným alebo pečeným mäsám.

 

 

Vynikajúci recept na sedliacke zapekané zemiaky s cibuľou z portálu savoriurbane.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

2-3 biele alebo červené cibule

soľ

mletú papriku

rascu (voliteľné)

2 PL rastlinného oleja

petržlenovú vňať na ozdobenie

Postup:

Surové zemiaky umyjeme a ošúpeme.

Vložíme ich do misky so studenou vodou.

 

 

Potom zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle.

Jemne osolíme a cez sitko scedíme (asi 10 minút).

 

 

Cibuľu ošúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky.

Nastrúhané zemiaky rukami dobre vyžmýkame a vložíme do misky.

 

 

Dochutíme ich rascou a mletou paprikou.

Zemiaky polejeme olejom a lyžicou dobre premiešame.

 

 

Rúru nastavíme na 200°C (horný/spodný ohrev).

Nastrúhané a ochutené zemiaky vložíme do formy na pečenie.

 

 

Rozložíme plátky cibule.

Všetko dobre premiešame rukami a zarovnáme.

 

 

Formu so zemiakmi vložíme do horúcej rúry a pečieme cca 40 minút.

Po vybratí z rúry zemiaky posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

 

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash